BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErsin Özince o sırrı Finans Gündem’e anlattı----

Ersin Özince o sırrı Finans Gündem’e anlattı

Ersin Özince o sırrı Finans Gündem’e anlattı
12 Nisan 2017 - 14:37 www.finansgundem.com

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özince, iştiraklerin yönetiminde Adnan Bali’yle yaşadıkları görev değişiminin gerekçesini açıkladı

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM / KULİS

Geçtiğimiz hafta bankacılık dünyası İş Bankası zirvesindeki iki ismin grup içindeki ilginç bir görev değişimine sahne oldu. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, TSKB Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ederek, Şişecam’a geçti. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise Şişecam Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı bırakarak Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’na (TSKB)  geçti.

Özince TSKB’de, Bali de Şişecam’da yönetim kurulu başkanlığına getirilirken, kimse bu değiş tokuşun gerekçesini anlayamadı. Zaten Kurum’dan KAP’a yapılan duyuruda da bu yönde bir açıklama yer almadı.

Bu sabah İş Kuleleri’nde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) ev sahipliğinde düzenlenen “Tarımsal Finansmanda Sürdürülebilirlik Konferansı’, Türk ve yerli bankacı davetlilerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerini bir araya getirdi.  Ersin Özince de  konferansın konukları arasındaydı.  Haliyle meraklı gözler onu izliyordu. Mola anında yaptığımız ayaküstü sohbette Ersin Özince’ye bu görev değişiminin nedenini sordum. İş Bankası Yönetim Kurulu’nda aldığı yeni sorumluluklar çerçevesinde, özellikle Denetim Komitesi Üyeliği’nin kural gereği Şişecam'da görev yapmasına engel olduğunu belirten Özince, “Şişecam'dan ayrılış sebebim bu” dedi.

Yani teknik bir ayrıntı olduğunu ifade etti.

Özince bu arada İş Bankası iştiraklerinde de ilave görevler yüklendikleri için TSKB’ye geçtiğini dile getirdi.

İş’te Özince ile Bali arasında yaşanan ilginç değişimin ince sırrı…

Merak edenlere ve işin altında uçuk sebepler arayanlara duyurulur…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)