BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErmut: Bir çok firma Türkiye'yi yatırım üssü olarak kullanıyor----

Ermut: Bir çok firma Türkiye'yi yatırım üssü olarak kullanıyor

Ermut: Bir çok firma Türkiye'yi yatırım üssü olarak kullanıyor
06 Aralık 2018 - 08:57 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, “Bugün birçok uluslararası firma Türkiye’yi bölgeye açılmak için bir yatırım üssü olarak kullanıyor'' dedi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türkiye’nin doğrudan yatırım çekme potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, “Bugün birçok uluslararası firma Türkiye’yi bölgeye açılmak için bir yatırım üssü olarak kullanıyor. Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika gibi pazarlara coğrafi olarak yakın olmakla beraber aynı zamanda serbest ticaret anlaşmalarıyla hukuki açıdan bölgeyle çok sağlam ilişkiler geliştirmeye başladık” dedi.

Türkiye’nin ekonomik büyümesi, istikrarı ve reformların uluslararası yatırımcıların dikkatinden kaçmadığını kaydeden Ermut, “Yeni dönemde yatırımcılar nezdinde Türkiye’nin cazibesinin daha da artacağına inanıyoruz. Yeni yapının yatırım ortamına da çok önemli katkılarının olduğunu görüyoruz. Yatırımcılardan bu gibi geri dönüşler almaya başladık. Bu sistemin uluslararası doğrudan yatırımlara olan pozitif etkilerini 2019 yılı itibarıyla daha net görmeye başlayacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Ermut, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) dergisinin son sayısında ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yeni sistemle yatırımcıların önünü daha iyi görebildiği, ekonomide ve yatırımlarda daha net adımların atıldığı bir sürecin başladığını belirten Ermut, “Öngörülebilir bir ortamda iş yapmak ve bürokratik süreçlerle karşılaşmamak yatırımcılar için büyük önem taşıyor. Yeni yapı yatırım ortamına çok önemli katkılar sağladı. Yatırımcılardan bu gibi geri dönüşler almaya başladık. Bu sistemin uluslararası doğrudan yatırımlara olan pozitif etkilerini 2019 yılı itibarıyla daha net görmeye başlayacağımızı öngörüyoruz” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin ABD ve Avrupa gibi klasik uluslararası doğrudan yatırım kaynaklarını çeşitlendirmek ve Asya, Afrika, Okyanusya, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu gibi bölgelerden uluslararası doğrudan yatırım miktarını artırmak için çaba sarf ettiğini vurgulayan Ermut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TEK-DURAK-OFİS”

“Türkiye’nin hikayesini uluslararası mecralarda anlatmayı, yatırım süreçlerinin en sorunsuz şekilde tamamlanmasını, yatırımı bulunan şirketlerin yeni yatırım projelerine destek olmayı hedefliyoruz. Her projeyi ‘tek-durak-ofis’ anlayışıyla her seferinde bizi başarıya götürecek yeni bir strateji oluşturuyoruz. İthal bağımlılığını azaltacak, yerli üretimi ve ihracatı artıracak, teknoloji transferi sağlayacak yatırımlara ve sektörlere öncelik veriyoruz. Bu anlamda enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri, lojistik gibi sektörler bizim için stratejik alanları oluşturuyor.”(Erdinç Çelikkan/Hürriyet)



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)