BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın tatil yaptığı otelin haritası Albay'ın evinde çıktı----

Erdoğan'ın tatil yaptığı otelin haritası Albay'ın evinde çıktı

Erdoğan'ın tatil yaptığı otelin haritası Albay'ın evinde çıktı
25 Eylül 2016 - 19:15 www.finansgundem.com

Sahil Güvenlik Komutanlığında yapılan aramada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otel ve Ege kıyılarına ait asetatlı haritalar ele geçirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında Genelkurmay'ın yanı sıra FETÖ'cülerin yuvalandığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da arama yapıldı. Tutuklanan FETÖ'cü cuntacıların kanlı ihanet gecesine ilişkin ifadelerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Dairesi Başkanı Albay Süleyman Yarayan'a yönelik suçlamaları üzerine, Yarayan'ın odasına girildi.


HARİTALAR DOLAPTAN ÇIKTI

Savcılık talimatıyla, odadaki dolap ve çekmeceler açıldı. Odadaki tüm belgelere el konularak, incelemeye alındı. İncelenen evraklar arasında iki belge dikkat çekti. Belgelerden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o gece konakladığı ve ardından cuntacılar tarafından bombalanan Marmaris'teki oteli de gösteren asetatlı harita olduğu belirlendi. Diğer belgenin ise yine oteli de içine alan Ege Denizine kıyısı olan tüm şeridi kapsadığı tespit edildi.

"HALKI KORKUTMAK İÇİN ATEŞ EDİN" TALİMATI

Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, TSK'dan ihraç edilen ve tutuklanan Albay Süleyman Yarayan, o gece Sahil Güvenlik botlarında görevli personele ihanet talimatı verdi. Yarayan, Ankara'da vatandaşın üzerinde korku yaratmak için "süpersonik" uçuşlar yapan uçaklara benzer bir taktiğin kullanılmasını istedi. Talimata göre Yarayan, "Botlarınıza mühimmat yükleyin. Belirli aralıklarla bu mühimmatları ateşleyin" dedi.

SAVUNMASI İNANDIRICI BULUNMADI

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması üzerine, kaçmaya çalışırken yakalanıp tutuklanan Yarayan'ın aynı zamanda darbe girişimden 5 gün önce harekete geçtiği belirtildi. Yarayan'ın sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin yerini araştırıp, koordinatlarını öğrenmek istediği öğrenildi. Cezaevine gönderilen Yarayan'ın bu suçlamalara ilişkin, "İçişleri Bakanı Efkan Ala beni aradı. 'Sahil güvenliğini alın' dedi. Ben de botlara mühimmat yüklenmesi talimatını bu yüzden verdim" şeklindeki savunması ise inandırıcı bulunmadı. (Sabah)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)