BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Yargıtay Başsavcılığı'na atama----

Erdoğan'dan Yargıtay Başsavcılığı'na atama

Erdoğan'dan Yargıtay Başsavcılığı'na atama
19 Mayıs 2015 - 05:03 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca'yı Yargıtay Cumuhuriyet Başsavcılığına seçti

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca bu görev için gösterilen adaylar arasından Akarca'yı seçtiği kaydedildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamı, görev süresi 21 Mayıs'ta dolacak olan eski Yargıtay Cumhuriyet Bassavcısı Hasan Erbil'in kendi isteğiyle emekli olması üzerine boşalmıştı.

Akarca, Erbil'in görev süresinin dolmasından sonra yerine geçecek ismi belirlemek için 28 Nisan'da Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılan seçimde adları belirlenen adaylar arasında yer alıyordu.

Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne ise Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından, Mehmet Ekmekçi’yi yeniden seçti.

170 OYLA İLK SIRADAYDI

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasında 170 oyla ilk sırada olan Akarca, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanıydı. 1963 Şirvan’da doğan Akarca, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1986’da mezun oldu. İzmir hâkim adayı olarak mesleğe başladı, 18 Ocak 2010’da Yargıtay Üyeliğine, 21 Ekim 2013’te Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçildi. İngilizce bilen Akarca, evli ve iki çocuk babası. Yeni üyelerden olan Akarca, YBP koalisyonun Başsavcı olarak üzerinde anlaştığı isim. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)