BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Putin'e önemli çağrı!----

Erdoğan'dan Putin'e önemli çağrı!

Erdoğan'dan Putin'e önemli çağrı!
24 Ekim 2016 - 10:47 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-i'e konuştu. Ortadoğu'da terörle mücadele konusunda Putin'in desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan, mülteciler konusunda da AB'ye yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu terörle ortak mücadele konusunda Rusya’nın önemine vurgu yaptı. Rus lidere "Saygıdeğer kıymetli dostum" diye seslenen Erdoğan, terörle mücadelede Putin'in desteğine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-1’de Mihail Gusman’ın sunduğu Formula Vlasti programına konuk oldu.

Ortadoğu’daki terörle mücadele sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bölgede teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’in desteğine ihtiyacım var. Bu alanda Rusya ile işbirliğimiz için biz gereken her adımı atmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

‘24 KASIM TALİHSİZ BİR OLAY, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR’

24 Kasım’da Rus savaş uçağının düşürülmesi olayına da değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Olayla ilgili konuyu mektubumda da dile getirdim. Olayın bizler için de üzücü olduğunu ve talihsiz bir olay olduğunu ifade ettim. Suriye topraklarındaki bu olayla bağlantısı olanlar yakalanarak mahkemeye verilmiş bulunuyor. Soruşturma devam ediyor. Şu anda Rus pilotun ölümüne neden olan kişi cezaevinde. Bu talihsiz olayın üzerinden sekiz aydan fazla bir süre geçti.

"SAHİLLERİMİZ GÜVENLİ VE TURİSTLERİ BEKLİYOR"

Rus turistlerinin tatil güvenliğinin sağlanması konusunda değerli dostum Putin’e söyledim. Şu anda Türkiye’de, özellikle tatil bölgelerimizde hiç bir sorun yok. Güvenlik konusunda gereken tüm önlemleri alıyoruz. Gelecekte de bunları yapacağız. Dolayısıyla endişelenecek bir durum yok. Şu anda sahillerimiz güvenli ve turistleri bekliyor. Fakat sadece deniz tatili değil, aynı zamanda da bizim inanç, kültür, sağlık turizm, golf, dağ turizmi gibi alanlarımız da var.

"15 TEMMUZ’LA İLGİLİ BANA DESTEK VEREN PUTİN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bu olaylar (15 Temmuz) sırasında ikinci gün beni Putin aradı. Görüşmede darbeye karşı olduklarını ve bizim tarafımızda olduğunu vurguladı. Şahsım ve Türk halkı adından bu ilkesel tutumunu hatırlayarak şunu söylüyorum: Teşekkür ederim.

"HÜKÜMETİMİZDE KÜRT KÖKENLİ BAKANLARIMIZ VAR"

Kürt meselesinden bahsederken, neyi kastettiğinizi anlamıyorum. Şu anda benim Kürt kardeşlerim, Kürt vatandaşlarım belirli bir partinin çatısı altında yoğunlaşmamakta. Çok sayıda Kürt vatandaşlarım oylarını, benim kurucu olduğum AK Parti’ye oy veriyor. Hükümetimizde Kürt kökenli bakanlarımız var.

"AB 53 YILDIR BİZİ OYALIYOR"

AB ile üyelik müzakerelerini 1963 yılından bu yana yürütüyoruz. 53 yıl bizi oyaladılar ve halen oyalıyorlar. Şu anda Suriye ve Irak’tan 3 milyondan fazla mülteci geldi. Onların barınması için tüm masrafları yapıyoruz. Bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte bu masraflarımızı 20 milyar doları geçti. Avrupa bize yardım etmiyor. Bize yardım konusunda söz verdiler. Fakat halen bu yardımı görmedik. Sadece BM bize 53 milyon dolar yardım etti. Türkiye bu kadar yükü kendi üzerine aldı. Batılı ülkeler ise bu mültecilerin batıya kaçacağından endişe ediyor. Bu bağlamda vize uygulaması kaldırılacağını bekliyorduk, onu da kaldırmadılar.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever24 Ekim 2016 12:21

    ne mizlanip duruyonuz be,,acin kapilari gitsinler ,ondan sonrada avrupali sahtekarlar dusunsun ve bir an evvel idamida getirip TC kendi rotasini devam,avrupa kapisi onunde dilenci olmaktan kurtarin bu ulkye................