BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan nükleer resti----

Erdoğan'dan nükleer resti

Erdoğan'dan nükleer resti
21 Kasım 2017 - 16:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nükleer de birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi de yapacağız" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Belli kesimlerin enerji hamlelerimizi baltalamak için özel çaba harcadıklarını görüyoruz. Boşuna çaba harcamayın, bu kervan gidiyor, böyle de gidecek." dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bütün kömür rezervlerimizi en batıdan en doğuya kullanmak zorundayız. Bunu da başarmak zorundayız. Daha önce de bakanlarımıza söyledim. Bizim cari açığımız fazla. Cari açığımızı indirmek istiyorsak bizim yerli kömürlerimizi kullanmak zorundayız. Eğer ki HES’ler bölücü örgütlerin bu saldırılarında engel teşkil ediyorsa demek ki biz iyi yoldayız. Güneş enerjisinde, rüzgar enerjisinde çok önemli adımlar atılmaya başlandı. Şimdi nükleere giriyoruz tabii nükleer de birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleeri yapacağız.

Kim gerçekten samimi çevreci kim istismarcı ayırt edemez hale geldik. Eğer mesele gerçekten çevre ise bu ülkenin orman varlığını arttıran bir iktidar partisinin lideri olarak çevreci sıfatını ben bunlara bırakmam. Bu hassasiyetle gerçek manada çevreci olmayanları ifşa etmeyi vazife bilirim. Milletimiz bunların karakterini çok iyi bildiği için tezviratlarına itibar etmiyor.

Hedeflerimiz için daha çok çalışacağız, istihdam sağlayacak, velhasıl daha büyük adımlar atacağız. Enerjide dışa bağımlılığımızı en aza indirmemiz bunun içinde yerli kaynakları daha fazla kullanmamız gerektiği açıktır. Yerli kaynakları harekete geçirme kararı aldığımızda açıkçası bu kadar başarılı bir ivme kazanacağımızı bilmiyorduk. Hamdolsun çok iyi gidiyoruz.

Önümüzdeki 10 yıl içinde 10 bin megawatt güneş ve 10 bin megawatt rüzgar enerjisini devreye almayı planlıyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)