BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan'dan milli para vurgusu----

Erdoğan'dan milli para vurgusu

Erdoğan'dan milli para vurgusu
20 Ekim 2017 - 10:57 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi açılışında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nin açılışında konuştu.

D-8 ülkelerinin ticarette milli paralarını kullanmaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerimizi kullanmanın yolunu açabildiğimiz takdirde D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Kur baskısı altında ekonomimizi eritmeye gerek yok" dedi.

Erdoğan: "Dönem başkanlığımız sırasında bir takas odası kurulması için merkez bankalarımızı bir araya getirelim. D-8 ülkeleri olarak toplantılara katılım düzeylerini artırmalı, çalışmaları, özel sektör kuruluşlarını da bu çalışmalara dahil etmeliyiz" diye konuştu.

"D-8 genişlemeli"

D-8'in genişlemesi ve karar alma mekanizmalarında revizyon yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Teşkilatımızı yeni üyelerle, yeni ortaklarla tahkim etmemiz gerektiğine inanıyorum. Genişlemeden korkmanın hiçbir anlamı yok, burada rahat olmalıyız. Karar alma mekanizmalarımızda oy birliği yerine nitelikli çoğunluk gibi imkanlardan istifade edebilmeliyiz. Zira oy birliğiyle çalışma mekanizması çoğu zaman tıkanacaktır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sanbeg20 Ekim 2017 14:35

    milli para yanlış hamle. ortak para ya da altın para olursa anlamlı. nijeryadaki adam senden alacagı tl yi napsın. ya da istanbuldaki ihracatcı nijerya parasını napsın.