BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Mavi Marmara çıkışı!----

Erdoğan'dan Mavi Marmara çıkışı!

Erdoğan'dan Mavi Marmara çıkışı!
30 Haziran 2016 - 08:59 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftar programında gündeme dair bomba açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili de isim vermeden İHH derneğini eleştirdi ve "Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz? Edebi adabı içinde yaptık yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanlığı personeliyle iftarda bir araya geldi.

MAVİ MARMARA ÇIKIŞI: GÜNÜN BAŞBAKANINA MI SORDUNUZ?

İsrail ile ilişkilerde yaşanan son gelişmeleri eleştirenlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayı yaşayan benim, olayı yaşayan benim özel temsilcilerim fakat sen neyi duydun, neyi gördün, neyi bildin? Söylemediğim şeyleri söylenmiş gibi gösterenler var. Çünkü bunlar akşam başka, sabah başka konuşurlar, böyle hareket ederler. İkinci başlığımız neydi bizim? Dedik ki tazminat. Görüşmeler yapıldı, 20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat olarak belirlendi. Şimdi çıkmışlar onlara farklı şeylerle, 'Olur mu 20 milyon, ne demek, siz daha fazlasına layıksınız.' Bu kanın rakamı olur mu? Şu anda yapılan görüşmeler neticesinde böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz ama biz burada uluslararası bazda bir adım atıyoruz. Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir insani yardımı götürmek için günün Başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı, Gazze'ye bugüne kadar hep yaptık, yapıyoruz. Filistin'e yaptık, yapıyoruz ama bunları da yaparken bizler bir yerlere gövde gösterisi olsun diye değil, her şeyi uluslararası diplomasi neyse bu diplomasi içinde yaptık, yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız. Bunları davul zurna çalarak değil, edebi, adabı içerisinde yaptık, yapıyoruz."

Erdoğan, cuma günü Mersin'den İsrail'e 14 bin ton insani yardım malzemesi yüklü geminin kalkacağına işaret ederek, gemide gıdadan giyeceğe ve çocuklara verilecek hediyelere kadar birçok malzeme bulunduğunu kaydetti.

Gazze'de 200 yataklı bir devlet hastanesinin bitirildiğini vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin şu anda tıbbi teçhizatlarının döşendiğini, daha sonra da açılışının yapılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in okullar konusunda verdiği söze dikkati çekerek, "İsrail'in Türkiye üzerinden bu tür yardımların girmesine müsaade edeceğini" vurguladı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit30 Haziran 2016 11:11

    vallahi pes pes yanar döner bir gün atıyor atıyor bir müddet sonra hepsini hamuru ile yutuyor önce sorumluluk alıyor hakim savcıyım diyor sonra yok ya başka suçlu arıyor sussa daha iyi yetkiliere bıraksa daha iyi her gün 24 saat Televizyonla içi içe konuşuyor algı yaratıyor