BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan'dan dolar kuru yorumu!----

Erdoğan'dan dolar kuru yorumu!

Erdoğan'dan dolar kuru yorumu!
23 Eylül 2016 - 14:57 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "dolar kurunda patlama olacağı" yorumlarına inanmadığını belirtti

Fed ve Merkez Bankası'nın kararlarıyla 2,93'lü seviyelere kadar gerileyen dolar haftanın son işlem gününde 2,95'in üzerinde seyrediyor.

Fed önceki günkü toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi, fakat istihdam piyasasındaki iyileşmenin devam etmesiyle beraber bu yılın sonunda para politikasında hâlâ sıkılaşmaya gidebileceğine dair güçlü sinyaller verdi. Fed'in uzun vadeli faiz oranı tahmininin aşağı çekilmesinin ileride Faiz artırım sürecinin yavaş olacağı şeklinde yorumlanması, doların global değer kaybına neden oldu.

FAİZ İNDİRİMİ ETKİSİ

Merkez Bankası (TCMB), faiz koridorunun üst bandındaki indirimlere eylül ayında da beklendiği üzere 25 baz puan ile devam etti. Bankacılar, TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) metninde yaptığı değişiklikler ve sadeleşme adımlarının biteceğine yönelik bir sinyal vermemesi nedeniyle faiz ya da diğer politika araçlarıyla gevşeme adımlarının devam edileceği mesajı verdiğini belirttiler.

Haftaya 2,9760 seviyelerinden başlayan dolar/TL, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) faizleri sabit tutmasına karşın para politikasında değişikliğe gitmesi adından dolardaki güçlenmeye paralel 2,9880'e kadar çıkarak bu haftanın en yüksek seviyesini görmüştü.

Moody's ve Fed açıklamalarının olumlu etkisiyle dolar/TL, dün iki haftanın en düşüğü olan 2,9380'e kadar gerilemişti.

Merkez Bankası FETÖ'cülerden temizlenmeli!

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'dan dolar yorumları

ERDOĞAN'DAN NET DOLAR YORUMLARI

Bloomberg televizyonunda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar yorumları geldi. Dolar kurunda patlama olacağı ve doların çok yükseleceği yorumlarına inanmadığını açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Darbe girişiminden sonra bile kurlar kendini korudu ama bizim temenniniz daha düşük olsun ama şu anda istenilen noktada değil.'Çok yükselecek, patlayacak' diyenler de bundan beklenen neticeyi onlar da alamadılar. Böyle bir durum da söz konusu olmadı. Şu anda bu istikrar korunur ve biraz daha TL değerini koruma süratiyle süreç devam ederse, inanıyorum ki Türkiye'de ekonomideki büyüme... İlk altı aylık büyüme oranı gayet iyi bir konumda 3,8. Türkiye 29 çeyrekte devamlı büyümüş. Eksi asla hiç yok. Bu çok önemli bir gösterge. Niye? Mali disiplin devamlı var. Bir defa istikrar,  güven buna hep dikkat ettik.  İstikrar ve güveni koruduğumuz ve mali disiplinle hareket ettiğimiz için  hem yatırımcı ürkmedi hem de büyüme oranında istenilen seviyede olmasa da  hep şu andaki  3,8 gibi oranı yine darbe sonrası ortamda bile yakalamış olduk." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)