BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan BM zirvesi öncesi önemli mesajlar----

Erdoğan'dan BM zirvesi öncesi önemli mesajlar

Erdoğan'dan BM zirvesi öncesi önemli mesajlar
23 Eylül 2018 - 11:46 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. "Trump ile görüşecek misiniz" şeklinde yöneltilen soruya "Talep gelirse değerlendiririz" şeklinde yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'na katılmak üzere biraz sonra buradan New York'a hareket ediyoruz. Bu yıl Genel Kurul görüşmeleri, "Birleşmiş Milletler'i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Eşitlikçi ve Sürdürülebilir Toplumlar İçin Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar" temasıyla yapılıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri öncesinde 24 Eylül Pazartesi günü Birleşmiş Milletler üyesi Ülke liderlerinin iştiraki ile küresel mülteci mutabakatı yüksek düzeyli etkinliğine katılacağım.

New York'taki yoğun programımıza büyük önem verdiğimiz bu etkinlikle başlayacağız.

KİMSE BİZİM KADAR BEDEL ÖDEMEDİ

Genel Kurul görüşmelerinin ilk gününde 25 Eylül Salı günü Birleşmiş milletler Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Konuşmamda insani krizlere dikkat çekerek, vicdanları derinden yaralayan bu sorunlara çözüm bulunması için çağrıda bulunacağım.

Bu noktada özellikle Suriye'deki gelişmelere dikkat çekeceğiz. Suriye krizinin üzerinden 7 yılı aşkın bir süre geçti ancak hiçbir ülke Türkiye kadar büyük bir sorumluluk almadı, elini taşın altına koymadı, bizim kadar da bedel ödemedi.

Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını gündeme getirmek, bu zulmün sona erdirilmesi için gayret sarfetmek bizim insani sorumluluğumuzdur. Şuan Suriye'nin geleceği için en büyük sorun Fırat'ın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde büyüyen terör bataklığıdır. 

CEO'LARLA GÖRÜŞECEĞİZ

ABD'li yatırımcılarla bir araya geleceğiz. Türkiye'deki ABD'li yatırımcılarla görüştük. Şimdi de ABD'de bir başka katılımını yönetim kurulu başkanları ve CEO'larla görüşeceğiz. 

ALMANYA ZİYARETİ

New York'taki temaslarımızın ardından 27-29 Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Devlet ziyareti niteliğinde olacaktır. Bu davetten ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Almanya'da Angela Merkel ile de bir araya geleceğiz. Avrupa'da artış gösteren yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığını da görüşeceğiz. Sayın Merkel'in de ırkçı eylemler karşısında durduğunu biliyoruz. PKK ve FETÖ gibi örgütlere karşı daha etkin mücadele beklentiğimiz paylaşacağım.

TRUMP'LA GÖRÜŞME OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında "ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek misiniz?" şeklindeki soruya, "Amerika tarafından bir talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil." cevabını verdi.

MHP'NİN AF TASARISI

Erdoğan MHP'nin af teklifiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: 

Konuyla ilgili açıklamaları duyduk. Bizim bu konudaki temel ilkemiz şudur. Af konusu, eğer suç devlete karşı işleniyorsa, devletin bunu af yetkisi olabilir. Fakat şahıslara karşı işleniyorsa, bunun af yetkisi devlette değildir. Bunu affedebilecek merci, mazlum, mağdur insanların ta kendisidir. Biz o yetkiyi devlet olarak kendimize alamayız.

Bir ailede, bir kişinin eşi, ailesi öldürülmüş, biz devlet olarak bunu affedebilir miyiz? Parasal suçlar, hırsızlık şu bu biz bunu affedebilir miyiz? Bu teklif gönderildiğinde, arkadaşlar bakarlar, üzerinde çalışırlar. Atılacak adım varsa atılır. Bunlar kişileri de ilgilendiren konular. Böyle 162 bin kişi, devlete karşı işlenmiş suç söz konusu değil dediler.

İDLİB MUTABAKATI

Düne kadar Rusya'dan gelen bir heyet bizim buradaki heyetlerimizle görüşme yaptılar. Bu görüşmelerin neticesinde detay çalışmalar üzerinde de duruldu. Bizim orada 10 maddelik metin üzerinde çalışmaları arkadaşlarımız detaylandırdılar. Bölgenin barışı için bu adımı atacağız. 3.5 milyon insanın yaşadığı İdlib'de siviller burayı nasıl terk edecekler, terk edecekleri zaman gidecekleri tek yer Türkiye... Biz zaten 3.5 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz. Böyle büyük bir mülteci akınını Türkiye'nin üstlenmesi kolay değil. Anlaşmanın sağlanmış olması bizi de bölgeyi de rahatlatmış oldu.

İTTİFAK DEĞERLENDİRMESİ  

Şu anda seçimlere uzun bir zaman var. Bu zaman içerisinde biz liderler olarak görüşme noktasında her zaman buna açığız. Sayın Genel Başkanı'nın (Bahçeli) ifade ettiği gibi bizden de genel başkan vekilini görevlendirdim. Genel başkan vekilim ve genel başkan yardımcım bu işe hazır. Onlar görüşmeleri kendi aralarında başlatacaklar. Muhteva nedir bilinmesi lazım. AK Parti olarak şu anda hedefimiz tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazırlığımızı sürdürmekteyiz. Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz ne ise bundan sonraki süreçte de hassasiyetimizi koruruz. Bunun devamının da ülkenin geleceği açısından faydalı olduğuna inanıyoruz.

YENİ HAVALİMANININ AÇILIŞI ERTELENECEK Mİ?

Öyle bir şey yok. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim'de inşallah açılışını yapacağız. Peyderpey oraya inişi kalkışlar konusunda, THY'nin İGA'yla yapacağı görüşmeler önemli. Atatürk Havalimanı hemen devreden çıkmayacak. 29 Ekim açılış tarihidir. Test çalışmalarını TEKNOFEST'le yaptık. Terminal binası her şeyiyle hazır. Pist gayet güzel. Bu pistlerin sayısı da artacak. Onun çalışmaları da devam ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)