BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yatırımlar aynen devam----

Erdoğan: Yatırımlar aynen devam

Erdoğan: Yatırımlar aynen devam
25 Temmuz 2016 - 06:40 www.finansgundem.com

Standard & Poor’s’un not indiriminin hiç bir gerekçesi olamayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adeta darbecilerle kolkola çalışan güçlerin sabotajlarına rağmen ekonomi rayında işliyor” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Adeta darbecilerle kol kola çalışan bir takım güçlerin sabotajlarına rağmen ekonomimiz kendi rayında, istikrar içinde işleyişini sürdürüyor. Ülkemizin kredi notunu indiren o kuruluşun veya kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Not indirimi için sadece bizi değil, hiç kimseyi ikna edecek bir gerekçeleri de yoktur. Ekonomimizin tüm göstergeleri dünyanın pek çok ülkesinden çok iyi durumda” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen canlı yayınla meydanlardaki vatandaşlara hitap etti. Darbe girişiminin millet, hükümet, Meclis ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de yapıldığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. 15 Temmuz’da aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizi de bu asker elbisesi giymiş teröristlerin saldırısından kurtardık. Bu silahlı darbe girişiminin akamete uğratılmasıyla Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir.”

Mali disipline devam

Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) tüm unsurlarıyla ülkeden kazımak için gereken önlemleri peyder pey almaya devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları da kaydetti:

“Adeta darbecilerle kol kola çalışan birtakım güçlerin sabotajlarına rağmen ekonomimiz kendi rayında, istikrar içinde işleyişini sürdürüyor. Ülkemizin kredi notunu indiren o kuruluşun veya kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Not indirimi için sadece bizi değil hiç kimseyi ikna edecek bir gerekçeleri de yoktur. Ekonomimizin tüm göstergeleri dünyanın pek çok ülkesinden çok iyi durumdadır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Her şey serbest piyasa kuralları içerisinde yürüyor, yürümeye devam edecektir. Mali disiplinden taviz yoktur. Milletimiz ülkesine ve ekonomisine güveniyor. Yatırımlarımız aynı kararlılıkla devam edecek. İşte şimdi 26 Ağustos geliyor. İnşallah boğazın üzerinde üçüncü gerdanlık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışını yapacağız. İnşallah 20 Aralık’ta yine boğazda Marmaray’ın kardeşi geliyor. Marmaray, raylı sistem, bu ise otomobillerin denizin altından geçeceği Avrasya Tüneli. Bu da geliyor. Osmangazi, Yavuz Sultan Selim, Avrasya Tüneli. Ama şimdi bir de yeni adımlar atıyoruz. Bunlardan bir tanesi Kanal İstanbul... Ardından artık Çanakkale’yi köprüyle geçecek hale geleceğiz ve Çanakkale Köprüsü... Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını, gelişmesini esas alan ekonomi politikasından asla taviz vermeyeceğiz.”

Daha da güçlü çıktık

Finans sektöründe de Türkiye’nin gayet güçlü yürüdüğüne işaret eden Erdoğan, “Sayın Başbakanımız, ilgili bakanlar, ilgili finans kuruluşlarımızın temsilcileriyle çok geniş bir toplantıyı yaptık ve atılacak adımların kararını aldık. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye, terör örgütleri vasıtasıyla önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yoluna devam ederken üstesinden geldiği her saldırıdan zayıflayarak değil, tam tersine güçlenerek çıkmaktadır. Bugünkü Türkiye, 15 Temmuz akşamı Türkiyesinden daha güçlüdür. Çünkü hastalık teşhis edilip yaraya neşter vurulmuş, operasyon başarıyla sürdürülmektedir. Rabbimin yardımıyla yarınki Türkiye, bugünkünden çok daha güçlü olacaktır” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)