BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan-Trump görüşmesi sonrası sessizliğin sebebi ne----

Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası sessizliğin sebebi ne

Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası sessizliğin sebebi ne
17 Aralık 2018 - 09:03 www.finansgundem.com

Habertürk Washington temsilcisi Serdar Turgut, geçtiğimiz günlerde telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump ile ilgili gelişmeleri yazdı

Habertürk Washington temsilcisi Serdar Turgut, "Erdoğan-Trump telefon konuşması sonrasında Washington'da yaşananlar" başlığıyla kaleme aldığı son yazısında, ABD-Türkiye-Rusya üçgeniyle ilgili ilginç iddia ve kulis yorumlarına yer verdi. 

Turgut'un yazısından bazı bölümler şöyle:

"Biliyorsunuz son telefon görüşmesinden sonra burada Beyaz Saray’dan adet olan ve beklenilen bir yazılı açıklama yapılmadı.

Bu normal bir gelişme değildi zira bu sessizlik görüşmenin hemen sonrasında Washington yönetiminin içinde yaşanan tartışmanın bir sonucuydu.

Telefonlar kapanır kapanmaz Washington’da bir grup Türkiye’ye yönelik sert bir açıklama yapılması yolunda bastırmaya başladılar.

(...)

Ancak yönetim içinde şu anda Türkiye’ye yönelik sert bir açıklamanın ancak Rusya’nın çıkarlarına hizmet edeceğini söyleyenler de devreye girdi. Bunlar bir süredir Rusya’nın bölgede Türkiye ile Amerika’nın karşı karşıya gelmesi üzerine stratejiler oluşturduğunu düşünüyorlar. Washington’a gelen istihbarat raporları doğrultusunda hareket eden bu grup Türkiye’nin ABD’den daha da uzaklaşıp Rusya’ya daha yakınlaşmasının hem ABD’nin global çıkarlarına aykırı olacağını hem de Suriye’nin geleceğinin dizaynını   daha da Rusların kontrolüne bırakmak anlamına geleceğini söylüyorlar.

Washington’da yakın bir gelecekte Suriye’de siyasi geleceğin ve yeni anayasa tartışmasının güçlü bir biçimde devreye gireceğini ve Amerika’nın o gün geldiğinde tüm ipleri Rusların ve Türklerin eline bırakılamayacağını düşünenler seslerini daha çok çıkarmaya başladılar. İşte bu gruptan bazı etkili isimler Beyaz Saray’dan sert bir açıklama yapılmasının doğru olmayacağını daha da güçlü ifade ettiler geçtiğimiz 48 saat içinde."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)