BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan şehit ailelerine hitap etti----

Erdoğan şehit ailelerine hitap etti

Erdoğan şehit ailelerine hitap etti
15 Temmuz 2018 - 15:31 www.finansgundem.com

Erdoğan, öğle yemeğinde şehit ailelerine hitap etti. Erdoğan, FETÖ'ye dikkat çekerek, "Bu FETÖ'nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit aileleri ve gazilere düzenlediği öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, "Bu FETÖ'nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok, yola devam edeceğiz" dedi. 

Erdoğan, 15 Temmuz'un bir daha yaşanmaması için eğitim ve öğretime önem verdiklerini vurgulayarak, "Cehalet okuma yazma bilmemek değil, tarihini, medeniyetini öğrenmemektir. Bize kendini bilecek, elif gibi dosdoğru olacak, gönüllere girecek nesiller lazım. Bunun için eğitim-öğretim konusunu önceliklerimizin en başına alıyoruz. Bizim hem ilmiyle, hem gönlüyle geleceğe yürüyen nesillere ihtiyacımız var. En büyük öğretmen sizsiniz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"29 kardeşimizin şehit edildiği bu gazi mekana teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin siz kıymetli yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.

Aslında bugün buradaki bu buluşma tüm şehit yakınlarımızla ve gazilerimizle birlikte olmak arzumuz çok büyük. Tabi bu salon 2 bin 500 kişiye hizmet veriyor, diğer kardeşlerimizle bir araya gelme fırsatımız olacak. Bu uğurda hayatını kaybeden ve gazilikle şereflenen kardeşlerimizin çokluğu bu buluşmaya imkan vermedi.

Kuran-ı Kerim'in şehitler için emri ve müjde en büyük teselli kaynağımızdır. Şehit ve gazi sayımızla mukayese edilemeyecek kadar teröristi ortadan kaldırdık. Terörle mücadele sınırlarımız içinde ve dışında böylesine büyük kayıplar verdirmek kesinlikle bizim tercihimiz değildir. Varlığımıza tehditler karşısında bu mücadeleye mecbur kalıyoruz. Asla başaramayacakları gün gibi aşikar olduğu halde, terör örgütlerinin ısrarla üzerimize saldırılmasının amaçlarından birinin bu olduğunu biliyoruz. Bu amaçla terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Artık tehdidin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden beri yaşadıklarımız bu kararlılığımızın ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.

Sahada mesafe kat ettikçe, ülkemize patinaj yaptıranların gerçek yüzlerini görme imkanı bulduk. Diplomasi, siyaset, ekonomi gibi tuzakları da teşhis ediyoruz. Yeni yönetim sistemimizle karar alma ve uygulama mekanizmalarımızı tıkayarak Türkiye'yi istedikleri gibi yönelendirenlerin kozlarını aldık. İnşallah 2023 hedeflerimize ulaştığımızda her şey çok daha farklı hale gelecek. 

Yaşadıklarımızdan ibret almak, aynı tuzaklara düşmemenin şartıdır. Bizim milletimizin karakterinde bu özellik vardır. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin maiyeti anlaşıldığında Adana'da yörük vatandaşlarımız toplanım, Ankara'daki hemşehrilerini arıyorlar. Diyorlar ki 'Gavur Ankara'yı bombalıyormuş, dayanın geliyoruz.' Bu anlayışın tarihimizde pek çok örneği mevcut.

15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği kahramanlığın sırrını keşfetmek isteyen asırlardır süren bu mücadeleye bakmalıdır. Biz bugünden geriye bakıp, Anadolu'nun kapılarını açan Sultan Alparslan'ı, Sultan Kılıçarslan'ı, Ertuğrul Gazi'yi, Osman Gazi'yi, Fatih Sultan Mehmet Hanı, Abdülhamid'i Sani'yi, Gazi Mustafa Kemal'i, Adnan Menderes'i tarihimizin diğer kahramanlarını yad ediyorsak, bugünün kahramanları da tarihe altın harflerle yazılacaktır. 

Bizler terör örgütlerine karşı görevimizi yerine getirdik. Asıl hükmü verecek olan, milletimizin vicdanı ve tarihtir. Bunu unutturmamak için 15 Temmuz'u Milli Birlik ve Beraberlik Günü ilan ettik. Unutmayacağız, unutturmayacağız. 

Ülkemizde ve bölgemizde yaşadığımız olaylardan çıkardığımız dersler konusunda daha çok çalışacağız. Bu FETÖ'nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok, yola devam edeceğiz. Milletimiz asırlardır kanıyla, canıyla kazandıkları diplomasi tuzaklarıyla kaybetmekten bıkıp usanmıştır. Biz kaybetmeyeceğiz.

Şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakarlıkları uğruna, masada tehlikeye atmamakta kararlıyız. İçerideki başarılarımızı dışarıda da tahkim edecek şekilde hareket ediyoruz. Rusya, Çin, Afrika, Güney Amerika, Asya gibi tüm coğrafyalarda en geniş işbirliğini kurmaya çalışıyoruz. Karşılıklı fayda temelinde bize doğru atılan adımlara karşılık veriyoruz. 

Kendileri refah içinde yaşarken, yoklukla ve açlıkla boğuşan toplumlara dönüp bakmayanlara karşı biz elimizdekini vermekten mutluluk duyuyoruz. 8 milyar dolar yardımla birinci sıradayız. Biz yılları, on yılları geride bıraktık. Artık farklı bir Türkiye var. Rabbim bizi hep alan değil, veren el konumunda bulundursun. Demokrasimizi ve ekonomimizi geliştirerek, bu konumumuzu daha da güçlendireceğiz. 

15 Temmuz bu inancımızın, kararlılığımızın sembolüdür. 15 Temmuz'u önemsizleştirmeye çalışanlar kibirlerini, kinleri, nefretlerini dile getiriyorlar. Terörle mücadelemizi küçümseyenler de aynı ruh halindedir. Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesafesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım, ona göre davranın.

Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması için çocuklarımızı buna göre yetiştirmeliyiz. Benim sizden bir ricam var. Şahadet bambaşka bir şeydir. O makam başkadır. Onun inceliğini, hassasiyetini özellikle kavramak, istismar edilmesine asla müsaade edilmemelidir ki şehitlerimizi rahatsız etmeyelim. Cehalet okuma yazma bilmemek değil, tarihini, medeniyetini öğrenmemektir. Bize kendini bilecek, elif gibi dosdoğru olacak, gönüllere girecek nesiller lazım. Bunun için eğitim-öğretim konusunu önceliklerimizin en başına alıyoruz. Bizim hem ilmiyle, hem gönlüyle geleceğe yürüyen nesillere ihtiyacımız var. En büyük öğretmen sizsiniz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Hatırlı15 Temmuz 2018 22:09

    Unutturmak istemiyorsanız bırakında araştırılsın.Darbeye kim sebeb olduysa cezasını çeksin.

  • Muhammet Cerit15 Temmuz 2018 18:32

    Sahi doğu Perinçek'in darbe olmadan önce cumhurbaşkanlığına darbeyi bildirdik dedikten sonra bir açıklama gelmedi makamdan. Darbeden haberi vardı yetkiki makamların da halki Yine de sokağa mi çağırdılar ve ölmelerine neden oldular? Bunu sorgulayan kimse niye yok? Ayrıca her patlamaya istisnasız anında yayın yasağı getirilirken darbe gecesi neden hiçbir seye yayın yasağı gelmedi de canlı canlı izlettiler bize? Bunu da mı sorgulamiyor halk? Bu sorular ne zaman cevaplanacak?

  • Halk15 Temmuz 2018 18:28

    Bir sorum var. OHAL dsrbe yüzünden ilan edildi ve OHALde alınan tedbirlerin ohal ve darbe ile ilgili olması gerekir. Buna rağmen 150binden fazla memuru darbeye karışmadığı halde neden işten attınız? Böyle bir keyfiligi yarın iktidar değiştiğinde bir bahane ile sizin oy verenlerinize yapsa nasıl hisederdiniz? Şimdilik sorularım bu kadar. Hakkaniyet ve adalet ve hatta suçun sahsiliği diye kavramlar var, bilin istedim. Hatta belki tam bilemezsiniz, hukuk diye de bişey var.