BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Halk Bankası idari bir karardır çözülebileceği kanaatindeyim----

Erdoğan: Halk Bankası idari bir karardır çözülebileceği kanaatindeyim

Erdoğan: Halk Bankası idari bir karardır çözülebileceği kanaatindeyim
20 Ekim 2018 - 06:15 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova dönüşü gazetecilerle sohbetinde ABD ile ilişkiler konusuna da değindi. Erdoğan, Halk Bankası konusunun idari bir konu olduğunu ve çözülebileceği kanaatinde olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'ya yaptığı resmi ziyaretin dönüşünde beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rahip Brunson'ın ülkesine dönmesi ve ABD ile yaşanan Gülen'in iadesi, Halk Bankası ve Hakan Atille ile ilgili sorunlarla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Halk Bankası tamamen idari bir meseledir. Çözülebileceği kanaatindeyim" dedi. 

İşte Erdoğan'a yöneltilen soru ve yanıtı:

- Brunson’ın ülkesine dönmesiyle Türkiye - ABD ilişkilerinin hızla normalleşeceği beklentisi yaygın. Buna katılır mısınız? Bir de, ABD’nin yakında Hakan Atilla’yı geri göndereceği, Halkbank’a para cezası dosyasını da rafa kaldıracağı söyleniyor. Böyle bir sürpriz yaparlar mı?

Olaya sürpriz açısından mı bakalım, olması gerekenden mi bakalım? Ta Brunson’dan önceki dönemlere uzanan taleplerimiz vardı ABD’den. Bunların birincisi FETÖ’nün ele başının verilmesiydi. Aramızda suçluların iadesi anlaşması doğrultusunda bize verilebilir pekala. Kendisi, Türkiye’de müebbet hapse mahkûm edilmiş. Biz klasörleri, hepsini gönderdik. Ama Türkiye’de onun tek savunucusu var, o da Kılıçdaroğlu. Daha sonra ben Sayın Trump ile görüştüğümde, “Klasörleri bırak, bana dosyaların numaralarını gönder, yeter” dedi. Bizim İbrahim Bey’in (Kalın) orada muhatabı var. Bolton, onun (Trump) da şu anda en yakın adamı. ‘Bolton’a dosya numaralarını verin, yeter’ dedi. Biz tabii İbrahim Bey’le bütün dosyaların numaralarını gönderdik. Ama henüz bir ses çıkmış değil. Olayın takipçisiyiz. Hakan Atilla meselesi, zaten sürecinde yürüyen bir durum. Çok da fazla bir şeyi kalmış değil. Halk Bankası meselesi ise tamamen bir idari karardır. Bir idari kararla, OFAC ile bu işin rahatlıkla çözülmesi mümkündür. Çözülebileceği kanaatindeyim. Tabii bunların Brunson hadisesiyle herhangi bir alakası yok. O, ülkemde yaşanan şeylerden mütevellit yargıya konu olmuş bir meseleydi. Ben Sayın Trump’a baştan beri, ‘Türk yargısına güvenin’ dedim. Son temasımızda da, ‘Eğer gerçekten bırakılması gerekiyorsa, 12 Ekim’de bizim yargımız bunu bırakır. Ama bırakılması gerekmiyorsa, o zaman da yargımızın vereceği karara saygı duyacaksınız’ dedim.

Başkonsolosa tepki! Kral Selman da hak verdi

 

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aziz21 Ekim 2018 01:07

    Reis Şişe Cam lafı etmeseydin iyiydi. İş Bankası zaten onu kapsıyor. Borsa simsarları oraya da el atar diye korkuyorum.

  • Ali Ergül20 Ekim 2018 15:19

    Kula kulluk eden, insanlığını satanlar cennet size haram.

  • Sela nik20 Ekim 2018 14:27

    Papaz gibi

  • Ali Muhterem20 Ekim 2018 14:24

    AK Parti ile ZAM ZAM ZAM ozdeslesti. Hiperenflasyon yasiyoruz. 1980 lerde bile bu ulke bu kadar kotu olmamisti. Ak Parti ye oy veren taban zaten vergi odemeyenler. Yakinda vergi odeyenler sizin 4 milyon Suriye vatandaslarinizi alip bu ulkeden gotmenizi isteyecekler. Halkbank taki ciftligini yaninizda goturebilirsiniz. Ak Parti ye OY yok.

  • Yorum20 Ekim 2018 12:29

    Kılıçdaroğlu üzerinden CHP ye iftira atma, bu kötü niyetli bir iftiradan öte bir şey değil, Kılıçdaroğlu hariç AKP li siyasetçiler pensilvayadakine tapıyordunuz, methiyeler için yarışıyordunuz, beraber aynu yolda yürüyordunuz, bitsin bu gasretlik diyen kimdi? Sşz samimi değilsiniz ve fetönün iadesini istemiyorsunuz, başkasını karalamak sizi aklamaz, bu yargı değilse de tarih sizi yargılayacaktır.

  • hasan aydın20 Ekim 2018 15:48

    hadi mantığını kabul edip o yönde bir beyin fırtınası yapalım. geçmişte akp fetönün yanındaydı, chp ve zihniyeti fetöye karşıydı. şimdi ise akp fetöye düşman fakat chp ve zihniyeti fetöyü her yerde sahipleniyor, içeri atılanların dışarı çıkarılmasını söyleyerek hükümete ve yargıya müdahale ediyor. buna ne diyeceksiniz. tamamen sizin bakış açınızla olaylara yorum getirdim ve böyle bir çıkmaza girdim.

  • Aa20 Ekim 2018 14:02

    Memleketi yöneten koca koca adamlar hata yapacak öyle mi TUFAN? Sen ve senin gibiler ancak bu yalanlara inanabilir... siz kendinizi kandıranilirsiniz ancak akkılı insanları değil..

  • Tufan20 Ekim 2018 13:14

    17-25 den sonra fetöcüler için adliye önlerinde bekleyenler kimlerdi? Zaman gazetesi için bekleyenler kimlerdi? Bunlar mazlum, mazlumun hakkını savunmayacak mıyız diyen kılıçdaroğlu değil miydi? 17-25 öncesi ak parti hata yaptıysa hepsi hatsından döndü ama sizinkiler darbeye kadar hatta şuan da fetöcü koruyorlar.

  • ramo20 Ekim 2018 12:14

    halkbankı da satın ülkeyi satarak kurtarın.

  • fatih20 Ekim 2018 13:44

    valla milletin sömürdünüz. esnafı fakir zengini zengin yaptınız.ne diyim size

  • Borsacı20 Ekim 2018 11:04

    Halkbank ı kimse tutamaz bu iş bitmiş sayılır belki cuzi para cezası gele bilir oda sembolik yatırmazlar sozde kalır gecer

  • Gorele20 Ekim 2018 07:54

    Ben görevde olduğum sürece o rahibi alamazlar diyene de bakın

  • WERS20 Ekim 2018 12:49

    biz istediğimizi aldıysak rahibinde bunu kullananında canı cehenneme siyaseti iyi izlemek lazım trübünler bugün imparator derken başka zaman istifa diyebilir hayatı öğrenmek lazım

  • Elenir20 Ekim 2018 12:27

    Cidden ya

  • Pinokyo 20 Ekim 2018 11:41

    Bunlar harbi komedi bee...