BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan açıkladı! Kabine değişiyor mu?----

Erdoğan açıkladı! Kabine değişiyor mu?

Erdoğan açıkladı! Kabine değişiyor mu?
24 Mayıs 2017 - 17:00 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede olabilecek değişikliklere ilişkin açıklamada bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesine katılmak üzere Brüksel’e hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

22 Mayıs’ta İngiltere’deki saldırı başta olmak üzere terör eylemlerinde hayatını kaybedenlere taziyelerimi sunuyorum. İngiltere’nin terörle mücadelesine verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.

Terörizm bugün tek bir ülkenin değil, tüm dünyanın sorunudur. Küresel meseleler, küresel boyutta bir işbirliğiyle çözüme kavuşturulmalıdır. Hala benim teröristim, senin teröristin ayrımcılığı yapılması devam ediyor.

Bunlardan sıyrılması şart. Küresel meseleler, küresel boyutta ele alındığı sürece çözüme kavuşabilir. Bu ortamda NATO’nun daha faal olması, terörle mücadelede müttefiklere daha fazla destek vermesi gerekiyor. Bunun için de müttefiklerin, gayri safi milli hasılalarının asgari yüzde 2’sini savunma harcamalarına ayırmaları gerekmektedir. Brüksel zirvesinde temelde bu iki konuyu ele alacağız.

SORU & CEVAP

-Genel Başkanlığınız hayırlı olsun. Sizi 'sevdam' dediğiniz partinizde biz ilk ne zaman göreceğiz? A Takımı ne zaman belirlenecek? Kabine değişikliği olacak mı? Başbakan ile görüşmeniz oldu mu, tarih verebilir misiniz?

-Bizim A takımı B takımı yok. Seyahatten sonra MYK'yı belirleyeceğiz. Hiçbir ayrım yok. İnşallah şu seyahatten sonra değerlendirmemizi yapıp, MYK’mızı belirlemiş olacağız.

MYK’yı belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak bununla ilgili kongre kapanışındaki teşekkür konuşmamda da ifade ettiğim gibi bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle altıncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek olan yol haritasını isteyeceğim.

Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar, bir yol haritasını bizim önümüze koymalı. Bu yol haritası 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık, önümüzde ne var, ne yapacağız?

Bunları bir defa altındaki çalışma arkadaşlarıyla paylaşacak. İki yönlü takibi planlıyorum. Bir, cumhurbaşkanlığında oluşturacağım bir ekiple, iki partimizde oluşturacağımız ekiple. Hazırlanan takvim çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Bunları yakın takiple sürdüreceğiz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)