BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEnflasyon banka bilançolarını nasıl etkileyecek----

Enflasyon banka bilançolarını nasıl etkileyecek

Enflasyon banka bilançolarını nasıl etkileyecek
06 Kasım 2017 - 15:20 www.finansgundem.com

Ekim ayında artan enflasyon rakamları sonrası banka bilançoları nasıl etkilenecek?

Ekim ayın ilişkin enflasyon verileri açıklandı. Buna göre TÜFE rakamı yüzde 11,9 olarak açıklandı. TÜFE’ye endeksli tahvil muhasebeleştirmelerinde yılın dokuz aylık döneminde Garanti, Akbank ve TSKB sırasıyla yüzde 9, yüzde 9,5 ve yüzde 10,5 tahmini enflasyon rakamlarını kullanmıştı.

Buna göre bankalar son çeyrekte Ekim enflasyonuna göre TÜFE’ye endeksli tahvil gelirlerini revize edecekler. Yapı Kredi Yatırım analistleri, enflasyondaki artışın banka bilançolarına etkisini analiz etti. Biz de bu analizleri sizlere aktarıyoruz.

Buna göre, devlet bankaları, gerçekleşen enflasyonu, İş Bankası ise Merkez Bankası beklenti anketini kullandığı için revizyon yapmayacak. Garanti, Akbank ve TSKB hesaplamalarında yüzde 9,8 enflasyon tahminini kullanıyordu.

Ekim enflasyonunun yüzde 11,9 olarak gerçekleşmesiyle birlikte, Yapı Kredi Yatırım banka analistlerinin değerlendirmesine göre, bu üç Banka son çeyrekte kurum beklentisinin oldukça üzerinde gelir yazacak. Yapılan hesaplamaya göre Garanti’nin net kâr beklentisi yüzde 4,9 daha olumlu etkilenecek. Yine Akbank’ın net kârı beklentinin yüzde 3,8 ve TSKB’nin net kârı beklentinin yüzde 3,5 üzerinde gelecek.

(Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)