BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarEnes Olgun XBody’yi anlattı----

Enes Olgun XBody’yi anlattı

Enes Olgun XBody’yi anlattı
02 Ağustos 2016 - 11:37 www.finansgundem.com

Sportmen işadamı Enes Olgun’la, “Kişiye güç ve zaman kazandırıyoruz” dediği XBody Türkiye’yi ve hedeflerini konuştuk.

Enes Olgun başarılı, hedef koyan, genç bir iş adamı. Baştan söyleyelim tam bir sportmen. Ama sağlık, gıda, tekstil, bilişim, turizm ve inşaat’tan da uzak değil! Çünkü tüm bu sektörlere yatırım yapmış. Öğrencilik yıllarında beri ticaretle uğraştığını, dünyanın dört bir yanında binlerce kişilik doğrudan satış ekipleri kurduğunu söyleyen Enes Bey’le, XBody New Wave Sport Studio’da buluşuyoruz.

Burası rakiplerinden çok farklı bir spor merkezi. XBody teknolojisiyle bireyi kuvvetlendiren tüm vücut antrenmanlarının yapıldığı bir yer. Diğer fitness salonlarında iki saat tutan egzersiz ve performans antrenmanı, 20 dakikaya indirilmiş. Bu da özellikle zamanın çok kıymetli olduğu kent yaşamında kıymetli bir ayrıcalık yaratıyor.

“Antrenmanlar alanında uzman eğitmenler eşliğinde yapılıyor. 20 dakikada kas antrenmanı, kardiyo programı ve masaj olmak üzere üç programdan oluşan bir sistem sunuyoruz” diyen Enes Olgun, XBody Türkiye olarak hedeflerini sıralıyor,  franchise imkanı sunduklarını ifade ediyor. 18 olan sayıyı 50’ye çıkarmayı planladıklarını anlatıyor. Kiralama sistemiyle 100 adet cihazı Türkiye’nin her ilinde kullanılabilir duruma getirmek istediklerini belirtiyor. İlgilenenlere duyurulur…

HAFTADA 2 GÜN 20 DAKİKALIK KUVVET ANTRENMANI

-Enes bey, farklı sektörlerde girişimleriniz olduğunu biliyoruz. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

-28 yaşındayım. Trabzonluyum. Öğrencilik yıllarımdan beri ticaretin içindeyim. Dünyanın dört bir tarafında binlerce kişilik doğrudan satış ekipleri kurdum. Birçok kurumsal şirkete satış eğitimleri verdim. Yayınlanmış dört kitabım bulunmakta.

-Son zamanlarda isminizi XBody markası ile daha çok duyuyoruz. Nedir bu XBody?

-EMS Training sisteminin uygulandığı bir cihazın markasıdır XBody. Bugün 15 ülke ve 160 şehirde XBody stüdyoları bulunmaktadır. Türkiye‘de  ise 2014 yılından beri  XBody New Wave Sport Studio olarak hizmet vermekteyiz.  XBody olarak spor ahlakını göz ardı etmeden, her bireyin kişisel ihtiyaçları olduğunun bilincinde, hedefe yönelik, sonuç odaklı ve süreci iyi planlanmış antrenman rutinleri ile kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz. Stüdyolarımızda EMS ile tüm vücut antrenmanı uygulanmaktadır. Haftada 2 gün uygulanan 20 dakikalık kuvvet antrenmanları ile kişilerin haftalık spor ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Bu da özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve zamanının büyük bölümünü trafik veya çalışma ile geçirenlere büyük zaman tasarrufu sağlıyor.

-Peki, nedir bu EMS? 

-EMS uzun fizik tedavi alanında yıllardır kullanılan bir sistemdir. 18. yüzyılda Luigi Galvani’nin kurbağa deneyi ile motor sinirlerin uyarılması belli süre ve şiddette olduğunda kas kasılmasına neden olduğu ispatlamıştır. 1960'lı yıllarda Rus Akımı olarak bilinen buluş sayesinde Rus atletler müsabakalara hazırlanırken antrenman metodu olarak EMS sistemini kullanmıştır. EMS Training sistemi bugün yapılan araştırmalar ile belirlenen optimal akım seviyelerinde sedanter kişiler için bile uygun bir antrenman sistemine dönüşmüştür. 1973 yılında Dr. Y. Kots öncülüğünde birçok batı ülkesi EMS üzerine araştırmalar yapmıştır. EMS’ye dair en önemli araştırma sonucu, sağladığı kas aktivasyonu bireydeki kuvvet artışını ciddi oranda arttırır. Kas kuvveti ve oranındaki optimal seviye omurga sağlığının yanı sıra bizleri bir çok dolaşım rahatsızlığından da koruduğu inkar edilemez bir gerçek.

2016’DA FRANCHİSE SAYIMIZI 50'YE ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ

-XBody’nin diğer spor merkezlerinden farkı nedir? 

-Diğer fitness salonlarında normalde en az iki saatte yapabildiğiniz egzersiz ve performans antrenmanını XBody sayesinde 20 dakikada gerçekleştirebiliyoruz. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde yapılan antrenmanlarda, fizik tedavi, rehabilitasyon, vücut geliştirme ve atletik performans artışı olarak çeşitli temel etkileri bir arada sunuyoruz. 20 dakikada kas antrenmanı, kardiyo programı ve masaj olmak üzere üç programdan oluşan bir sistem sunuyoruz. Bunlar hedefinize göre antrenör tarafından düzenleniyor.  XBody teknolojisiyle kaslar eklemlere minimum yük bindirecek şekilde ve herhangi bir ağırlık antrenmanının üzerinde bir kasılmayla çalışıyor. XBody cihazının özel giysisini giyerek gerçekleştirilen antrenmanlarda en derindeki kas gruplarınızı da aktif ederek çok yoğun bir egzersiz gerçekleştirmiş oluyoruz. 

-XBody Türkiye olarak 2016 ikinci yarı ve önümüzdeki yıllar için hedefleriniz nelerdir? 

-2016 yılı için öngörümüz 18 olan franchise sayımızı 50'ye çıkarmaktır. Bununla beraber yeni hayata geçireceğimiz cihaz kiralama sistemiyle 100 adet cihazı ülkemizin her ilinde kullanılabilir duruma getirmektir. 

-Son dönemde ülkemizde sağlık, vitamin ve kozmetik gibi alanları barındıran wellness sektörü ile ilgili yatırımlar arttı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

-Günümüz şartlarında insanlar artık bilinçlendi. Sağlıklarına, yediklerine ve içtiklerine daha fazla dikkat ediyorlar. Ne kadar sağlıklı olurlarsa da kendilerini o kadar iyi hissediyorlar. Bu sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada geçerli. Wellness sektörünün payı her geçen sene daha da artıyor.

ALTI FARKLI SEKTÖRDE YATIRIMLARIM VAR

-Bu sektörde yer almak isteyen girişimcilere nasıl yardımcı olabilirsiniz?

-Başta da belirttiğim gibi XBody olarak büyük hedeflerimiz var. Tüm şehirlerde var olmak istiyoruz. XBody Türkiye olarak franchise imkanı da sunuyoruz. Bununla ilgili olarak web sitemiz www.xbody.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirler. Şahsen kazan kazan felsefesini benimseyen ve sağlıklı büyümenin güçlü iş ortakları ile gerçekleştiğini bilen biriyim. Yaptığım tüm işlerde de bu hep önceliğim olmuştur.

-Çok genç bir iş adamısınız XBody haricinde hangi sektörlerde faaliyet gösteriyorsunuz? 

-Sağlık, Gıda, Tekstil, Bilişim, Turizm ve İnşaat gibi farklı farklı sektörlerde yatırımlarım var. 

-Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz? 

-Ben her güne “Bugün neyi daha iyi yapabilirim?” veya “Hangi konuda kendimi geliştirebilirim?” düşüncesi ile başlıyorum. Bu hayata sadece bir kez geliyoruz ve zamanımızın kıymetini iyi bilmeliyiz.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)