BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerjide dev satın alma----

Enerjide dev satın alma

Enerjide dev satın alma
19 Ağustos 2017 - 14:42 www.finansgundem.com

ABD'nin en büyük elektrik üretim şirketlerinden biri olan Calpine, özel sermaye şirketi Energy Capital Partners ve bir grup yatırımcı konsorsiyumu tarafından 5.6 milyar dolar karşılığında satın alındı

Doğal gaz ve jeotermal kaynakları kullanarak ABD'nin en büyük elektrik üretcisi olduğunu iddia eden ve 26 bin megawatt (MW) kapasiteye sahip Calpine firması satıldı.

Yenilenebilir enerjinin çoğalmasıyla birlikte rekabette elektrik fiyatlarının düşmesi nedeniyle, Calpine hisseleri 2014 Eylül ayından bu yana yüzde 38 değer kaybetmişti. Firma, son 3 çeyrekte de zarar açıklamıştı.

Yarısı Teksas'ta olmak üzere üretiminin büyük bölümünü Kuzey Amerika ve California'da gerçekleştiren Calpine, özel sermaye şirketi Energy Capital Partners ve bir grup dış yatırımcı konsorsiyumu tarafından satın alındı.

Calpine Başkanı Frank Cassidy, satış kararını "Hisse senedi değerini maksimize etmek için dış danışmanların da yardımıyla yönetim kurulunun stratejik alternatiflerini yeniden değerlendirmesinin bir sonucu." olarak açıkladı. 

Calpine, bir dönem güçlü nakit akışı ve varlık temeline rağmen hisse değerinde beklentileri yakalayamamıştı. Dev firmanın 11.3 milyar borcu olduğu söyleniyordu. (Habertürk)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)