BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn eski banka batıyor mu?----

En eski banka batıyor mu?

En eski banka batıyor mu?
30 Aralık 2013 - 12:00 www.finansgundem.com

Dünyanın en eski bankası İtalyan Banca Monte dei Paschi di Siena, borçlarını ödeyemediği için batıp, devlet kontrolüne geçebilir

Geçen yıldan bu yana skandallar ve borç yükü gibi sıkıntılarla boğuşan dünyanın en eski bankası Banca Monte dei Paschi di Siena borçlarını ödeyemezse devletin kontrolüne geçecek.

DEVLETE GERİ ÖDEMESİ GEREKİYOR

Euro Bölgesi borç krizi ve zarar eden türev faaliyetleri nedeniyle 4,1 milyar Euro devlet yardımı alan bankanın 2014 sonuna kadar krediyi geri ödemesi gerekiyor. Ancak Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan 3 milyar Euro’luk sermaye artırımı hissedarlar tarafından Cumartesi günü reddedildi. Banka ödemeyi yapamazsa devlet elindeki tahvilleri hisseye çevirip kuruluşu kamulaştıracak.

DEVLET İZİN VERMEYECEK

İtalya devletininse böyle bir durumun gerçekleşmesine izin vermeyeceği belirtildi. Küresel bankacılık sektörünün en kıdemli isimlerinden, UniCredit’in eski CEO’su, Monte Paschi Başkanı Alessandro Profumo, bankanın CEO’su Faberizio Viola’yla birlikte gelecek ay görevden ayrılıp ayrılmayacaklarına karar vereceklerini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)