BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlakdevri’nin hedefi, emlak sahiplerine hizmet----

Emlakdevri’nin hedefi, emlak sahiplerine hizmet

Emlakdevri’nin hedefi, emlak sahiplerine hizmet
25 Eylül 2014 - 13:49 www.finansgundem.com

Emlak dünyasının genç aktörü Sinan İşçimenler’in kurduğu emlakdevri.com işleviyle, etkisiyle büyük hedefe yürüyor

FINANSGUNDEM.COM
 
Emlak dünyası bugünlerde Sinan İşçimenler ve emlakdevri.com’u konuşuyor. 2013’te sektöre iddialı bir adımla giren İşçimenler’in kurucusu olduğu emlakdevri.com içerik ve etkisi itibarıyla sektörün nabzının attığı adres oldu. Emlak piyasasındaki güven problemini çözme ihtiyacından hareket ettiklerini söyleyen Sinan İşçimenler, emlak sahiplerine yönelik hizmet verdiklerini vurgulayarak sistemin işleyişini şöyle anlattı: “Sistem danışmanlarımız her emlak sahibini arayarak iletişime geçiyor ve onlara en uygun danışmanı bulmalarına yardımcı oluyor. Böylelikle emlak sahipleri kendi çevreleri ile kısıtlı kalmadan Emlaklarını en doğru şekilde değerlendirebilecek danışmana ulaşabiliyor.”
 
EMLAK SEKTÖRÜNÜN GENÇ VE DONANIMLI İSMİ
 
Sinan İşçimenler 30 yaşında ama önemli işlere imza atmış. Sektörün genç aktörlerinden olduğu kadar donanımıyla da öne çıkan bir isim. İstanbul Erkek Lisesi mezunu, ABD’de Pennsylvania Unıversity’de Gayrimenkul ve İşletme üzerine okumuş; gayrimenkul şirketlerinin ve hisselerinin analiz uzmanı; Yeşil İnşaat’ın eski CFO’su; bilgisayar ustası, İngilizce ve Almanca biliyor. Sinan İşçimenler,  bilgisini ve yeteneklerini buluşturduğu emlakdevri.com’u, piyasadaki ağırlığını, sektördeki rekabeti, hedef kitleyi ve 2015 beklentilerini Finans Gündem’e anlattı.
 
 BU ALANDA TEK MECRA BİZİZ
 
-Emlakdevri.com  ne zaman ve nasıl kuruldu? Hangi ihtiyaçlardan yola çıkıldı?
-Emlakdevri.com, Mart 2013’te kuruldu ve yayın hayatına Haziran 2013 yılında Beta versiyonu ile başladı. Emlak piyasasındaki güven problemini çözme ihtiyacından hareket ettik, bu problemi çözmek için profillerin ön plana çıkarıldığı ve kişisel ilişkilerin vurgulandığı bir platform kurguladık. Bu format üzerinden piyasada en az hizmet alan emlak sahiplerine yönelik hizmet vermeye karar verdik.
 
-Neden emlak üzerine bir site kurmak istediniz?
-Kurucuların deneyimi ve ilgisinin emlak üzerine olması bu kararda en etkileyici faktör oldu. Bunun yanında birçok oyuncunun bulunduğu emlak sektörünün emlak sahibine hiçbir hizmet verilmediğini gördük. Ayrıca, danışman tarafında da işini iyi yapan danışmanların ödüllendirildiği ve farklılıklarını ortaya koyabilecekleri bir mecranın eksikliğini duyduklarını piyasadan öğrendik.
 
-Sitenin işleyiş sistemini anlatabilir misiniz?
-Emlakdevri’ne kayıt olan emlak sahiplerini E-Değer özelliği ile emlaklarının piyasa değerini öğrendikten sonra dilerlerse  o bölgedeki uzman danışmanlarımızdan teklif alabiliyor, dilerlerse de ilanlarını danışmanlara özel olarak yayınlayıp danışmanların kendilerine teklifler ile ulaşmalarını sağlıyorlar.
 
-Emlak sektöründe kendinizi nasıl tanımlarsınız? En önemli özelliğiniz, mottonuz nedir?
-En büyük farkımız hizmet odağımızda emlak sahiplerinin olması, veriye dayalı katma değerli servisler sunmamız ve danışman tarafında online portföy kazanabilecekleri tek mecra olmamız. Kullanıcının ihtiyaçlarına göre çözüm üretmemiz en önemli özelliğimiz. Mottomuz ise: “Evinizin değerini biliyoruz !”
 
-Emlak ülkemizin en gözde sektörlerinden biri olan bu alanda rakipleriniz de çok, sizin onlardan farklarınız nelerdir? İnsanlar niye bu siteye gelsin?
-Rakiplerimizin aksine biz hizmetimizin odağına emlak sahibini koyuyoruz ve onlara en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Sistem danışmanlarımız her emlak sahibini arayarak iletişime geçiyor ve onlara en uygun danışmanı bulmalarına yardımcı oluyor. Böylelikle emlak sahipleri kendi çevreleri ile kısıtlı kalmadan Emlaklarını en doğru şekilde değerlendirebilecek danışmana ulaşabiliyor.

 

BİZE DOĞRUDAN RAKİP OLAN BİR SİTE YOK
 
-Rakip olarak gördüğünüz emlak siteleri var mı?
-Emlakdevri.com, emlak sahiplerine hizmet verip, emlak sahiplerinin emlaklarını en hızlı şekilde ve en yüksek fiyata değerlendirmesini hedeflediğinden doğrudan rakibi olan bir site bulunmamaktadır.
 
-Site oluşturulurken özellikle nelere önem verildi? Teknik ve içerik özelliklerini nasıl tanımlarsınız? Sunduğunuz yenilikler neler oldu?
-Sunduğumuz en büyük yenilik emlak sahiplerinin emlak özelliklerini site üzerinden danışmanlara ileterek teklif alabilmelerini sağlamak. Daha sonra eklediğimiz e-değer fonksiyonu ile emlak sahiplerine emlaklarının değeri ile bilgi vererek danışman seçimlerini daha bilinçli yapmasına yardımcı olmaya çalıştık.
 
-Siteyle ilgili rakamsal veriler neler? Ne kazandırdınız?
-Şu ana kadar site üzerinden ölçümlenebildiği kadarıyla 300’ün üzerinde emlak danışmanlara transfer oldu. Ortalama 200.000 TL değer üzerinden ve %3 satıcı, %3 alıcı komisyonu ile yaklaşık 2 milyon TL’lik bir komisyon danışmanlara kazandırılmış oldu.
 
-Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor?
-Hedef kitlemiz emlağını danışman aracılığıyla değerlendirmek isteyene tüm emlak sahipleri ve online ortamda portföy kazanmak isteyen tüm danışmanlardan oluşmaktadır.
 
-2014 yılı emlak sektörü açısından nasıl geçti? 2015 yılı öngörüleriniz nelerdir?
-Şeçim ortamı ve Türkiye’nin her zaman gebe olduğu krizler belirsizlik yarattığından 2014 yılının ilk yarısı emlak sektörü için durgun geçti. Bu sektörün en büyük bölümünü oluşturan konut satışlarında ciddi yavaşlama olduğu görüldü. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanması ve başlayan faiz azaltımları ile sektörün 2014’ün 3. Çeyreğinde hareketlenmeye başlayacağını öngörüyoruz.
 
-Emlak sahiplerine önerileriniz nelerdir. Alım satımlarda Nelere dikkat etmeleri gerekir?
-Alım satımlarda en önemli konu kesinlikle doğru danışman seçimidir. Doğru danışman ile gerek alım gerekse satım süreci çok daha kolay, hızlı ve karlı bir şekilde yapılabilir. Aynı şekilde, yanlış danışman ile de bu süreç bir o kadar sancılı olur.
 
EN HEYECAN VERİCİ PROJEMİZ E-DEĞER
 
-Türkiye’deki ve dünyadaki sektörel analizleri bizimle paylaşır mısınız?
-Türkiye’de online emlak sektörü emlak arayana hizmet verme üzerine dayalı. Online emlak arama alışkanlığı ilan gezinmek olduğundan bu kaliteli ilan ve hizmetten çok yüksek sayıda ilan hedefleniyor. Bu da ilanların kalitesinin düşmesine, güncel olmayan ilanların güncel gibi sunulmasına ve aynı ilanın birden fazla danışman tarafından yayınlanmasına yol açıyor. Dolayısıyla bu işleyişten hiç bir taraf kar etmiyor. Emlak sahipleri zaten online olarak bir hizmet alamıyor. Dünyada online emlak sektörü git gitgide daha çok emlak sahiplerine hizmet vermeye yöneliyor. Amerika ve Avrupa’daki öncü emlak siteleri emlak değerleme algoritmaları üzerine çalışıyor ve danışman profillerini öne çıkarıyor.
 
-Yatırımcılara nerelerde yatırım yapmalarını önerirsiniz?
-İstanbul büyümesi her geçen gün devam ettiğinden ve çoğu sektör için merkez konumunda olduğundan gerek konut gerekse ticari yatırımlar için her zaman geçerli bir konumda. Bununla beraber merkezden uzak son 10 yılda ciddi yapılaşma yaşayan bölgelere baktığımızda bu bölgelerin bir kısmında satılamayan stokun fazlalığı göze çarpıyor. Merkezi bölgeler daha yüksek fiyattan işlem görse de bu bölgelere göre daha az risk taşıyor.  İstanbul dışında ise özellikle genç nüfusun yoğunlukta olduğu, nüfus artışı olan ve işsizliğin düşük olduğu bölgeler daha cazip olarak öne çıkıyor.
 
-Yakın planda gerçekleştireceğiniz projeler nelerdir?
-Profillerde danışmanların yetkinlikleri ile ilgili detaylı analitik bilgiler veriyor olacağız. En heyecan veren projemiz ise E-değer. E-değer analizimiz git gide daha güçlü ve daha değerli bir hizmet olacak.

-Bu tür sektörel site yatırımlarınız farklı alanlarda olanlarını planlıyor musunuz?
-Emlakdevri.com, emlak konusunda dikey olarak büyümeyi hedeflemektedir. Yakın zamanda emlak arayanlar için de bu süreci çok daha pratik ve avantajlı hale getirecek geliştirmelerimiz olacak.

-Hedefiniznedir?
-Hedefimiz emlak denilince ilk akla gelen marka olmaktır.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali günveren10 Ekim 2015 18:10

    bir buçuk yıl önce vermiş oldğum kiralık daire hala ilanınızda size ulaşamıyorum buse emlak ben lütfen yardımcı olun.