BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak vergisine itiraz için son gün----

Emlak vergisine itiraz için son gün

Emlak vergisine itiraz için son gün
07 Eylül 2017 - 12:15 www.finansgundem.com

Artış oranları çok tartışılan emlak vergisine itiraz süresi bugün mesai saati bitimi ile doluyor.

Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 (bugün) tarihine uzatılmıştı. Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

2018 yılı ve sonrasında temel alınacak vergi değerlerine ilişkin takdir komisyonu kararları haziran ayı sonu itibariyle ilgili muhtarlıklara bildirilmişti. Bu konudaki en büyük itiraz ise bazı büyük şehirlerde özellikle bazı ilçelerde takdir komisyonlarınca belirlenen değerlerin önceki yıllara göre oldukça yüksek olması. 

Normal şartlarda takdir komisyonu kararlarına karşı 30 Temmuz’a kadar dava açılması gerekiyordu ancak bu tarih araya bayram tatilinin girmesi nedeniyle uzatılmıştı.

Mazars Denge vergi ortağı Dr. Numan Emre Ergin, daha önce yaptığı açıklamada, "Dava, taşınmazın bulunduğu yerdeki vergi mahkemesinde açılabiliyor. Ayrıca davanın açılması takdir komisyonu kararının uygulanmasını durdurmadığından açılacak davalarda yürütmenin durdurulması talep edilmesi gerekli. Binalar için takdir komisyonları arsa (payı) bedellerini sokak ve caddeler itibariyle belirlediğinden bir cadde veya sokakta bir kişinin açtığı davadan bütün sokak/cadde sakinleri yararlanabilir. Dava açma maliyeti ise 31,40 TL’lik başvuru harcından ibarettir" demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)