BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da emlak vergisi ödemeleri iki katına çıktı----

Rusya'da emlak vergisi ödemeleri iki katına çıktı

Rusya'da emlak vergisi ödemeleri iki katına çıktı
24 Eylül 2018 - 08:54 www.finansgundem.com

Piyasa fiyatında hesap başladı. Rusya'da emlak vergilerindeki artış iki katına çıktı

Rusya'da federal bütçenin, vatandaşların özel mülkleri için ödediği emlak vergilerinden elde ettiği gelir 2015-2017 döneminde 1,72 kat arttarak 52,2 milyar rubleye ulaştı (787 milyon dolar). Uzmanlar söz konusu artışı ülkedeki konut sahibi sayısının artması, vergi oranlarındaki değişiklik ve piyasa fiyatı üzerinden raiç belirleme ile açıklıyor.

Emlaklar için kişi başına ödenen vergi miktarı da yaklaşık iki kat artarak 355,8 ruble oldu. Ancak bu artışa rağmen toplanan ortalama vergi miktarı Avrupa'nın çok gerisinde. Avrupa ülkelerinde bu değer yıllık 1500 euro civarında.

Mülk vergisinin bütçeye katkısının en çok arttığı bölge 9,7 katlık artışa Magadan oldu. Komi, Tula ve Hakasya'da da artışlar üç katın üzerinde gerçekleşti.

Moskova'da ödenen ortalama mülk vergisi miktarı 1050 ruble oldu.

Rusya'da mülk vergileri 2015'te yapılan bir değişiklikle konutun kadastro bedeli üzerinden hesaplanmaya başlamıştı. Kadastro bedeli piyasa değerine yakın seyrettiği için mükelleflerin ödediği vergi miktarları da artmıştı.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)