BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak sektöründe TEOG bereketi----

Emlak sektöründe TEOG bereketi

Emlak sektöründe TEOG bereketi
08 Kasım 2017 - 15:35 www.finansgundem.com

TEOG yerine gelen yeni sınav sisteminin ardından emlak sektöründe hareketli günler başladı...

Liselere geçişe “Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” geldi. Artık ortaokulu bitiren öğrenci, evine yakın 5 liseyi tercih edebilecek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamasının ardından emlak sektöründe hareketlilik bekleniyor. Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik’in ifadesine göre, İstanbul’un belirli bölgelerinde kiralık konut fiyatları artacak.

 Aileler ev arayışında

Yüzbinlerce öğrencinin ve velilerin merakla bekledikleri yeni sistem ile ilgili yapılan açıklamanın ardından, Hürriyet Emlak’ta yer alan kiralık ilanlar daha fazla arandı. Evlerine yakın okulları tercih etmek yerine istedikleri okullara yakın evleri tercih etmek isteyen aileler, yeni ev arayışına girdi.

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, konuyla ilgili açıklamada bulundu: “Hürriyet Emlak verilerinde vatandaşın ilan arayışındaki hareketliliği göze çarpıyor. Hürriyet Emlak’taki kiralık ilan sayfalarımızın görüntülemeleri geçtiğimiz hafta sonuna göre yüzde 25 artmış durumda. İlan sayfalarında tekil sayfa görüntüleme oranının ise yüzde 36 arttığını gözlemledik. Emlak ofisleri yeni sistemi duyduktan sonra iyi okullara yakın evleri bu özellikleriyle pazarlamaya başladılar bile. Evlerini istedikleri okula göre taşımayı planlayan ailelere hızlı hareket etmelerini öneriyoruz. Önümüzdeki dönemde kiralık konut fiyatları mutlaka artacaktır.”

 Bu mahallelerde artış bekleniyor

İstanbul genelinde son bir yılda kiralık konut fiyatları yüzde 3 düştü. Hürriyet Emlak verilerine göre, ikametgah ile yerleşilebilecek liselerin yer aldığı gözde ilçelerde kiralık konut fiyat ortalaması 2 bin liradan başlıyor. Çocuklarının eğitimini daha iyi okulda almasını isteyen velilerin yaratacağı emlak hareketliliğinin ardından İstanbul’un Beyoğlu, Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinde fiyatların yükselişe geçmesi bekleniyor.

İstanbul’un gözde ilçelerinde konut fiyatları

İlçe Ortalama Fiyat
Beyoğlu-2.300 TL
Bakırköy-2.000 TL
Beşiktaş-2.700 TL
Kadıköy-2.500 TL
Üsküdar-2.100 TL

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)