BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlak Konut ve Türkiye Bankalar Birliği’nden özel protokol----

Emlak Konut ve Türkiye Bankalar Birliği’nden özel protokol

Emlak Konut ve Türkiye Bankalar Birliği’nden özel protokol
06 Kasım 2018 - 15:16 www.finansgundem.com

Bakanlığın sağladığı fonla iki kurum tarafından süratle hazırlanan yeni plana göre konut stokları eritilecek, mali krizdeki şirketlere nefes aldırılacak, bankalar da borçları tahsil edecek

FINANSGUNDEM.COM

Emlak sektöründeki sıkıntıyı daraltmak adına Hükümetin sıfır konut satışlarından alınan KDV’de uygulanan yüzde 10’luk indirimi yıl sonuna kadar devam ettirme kararına ek olarak önemli bir adım daha atılıyor.  Emlak Konut ve Türkiye Bankalar Birliği ‘özel protokol’ hazırlıyor.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından üyelerine gönderilen duyuruda inşaatın içinde bulunduğu zorlu süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın verdiği desteğe işaret edilirken, mali krize düşen, bankalarla karşı karşıya gelen şirketlere adil bir yaklaşımla ‘nefes’ aldıracak bir çalışmanın haberine yer verildi.

STOKLARI EMLAK KONUT SATIN ALACAK

Söz konusu hazırlığın en önemli bölümü, konut stoklarını bitirecek formül. Buna göre öncelikle bitmiş ve iskanı alınmış konut stoku olan frmalar tarafından hazırlanacak liste, Emlak Konut GYO ekspertizlerince değerlemeye tabi tutulacak, gayrimenkuller iskontolu bir bedelden karşılıklı rıza ile satın alınacak. Bedelin yüzde %70'iyle banka borçları ödenecek. Kalan da şirkete verilecek.

PLANDAN KİMLER FAYDALANACAK? 

Programa, öncelikle gelir gider dengesi bozulmuş, bankalar ile sıkıntıya girmiş, bankalar nezdinde takipte olan veya konkordato ilan etmiş şirketler ile banka kredi borçlarını azaltmak veya kapatmak isteyen firmalar katılabilecek.  Plandan yararlanmak isteyenler için tanınan süre 7 Kasım Çarşamba saat 12.00’de sona erecek.

İŞTE GYODER’IN ÜYELERİNE GÖNDERDİĞİ O YAZI

Sektörümüzün içinde bulunduğu zorlu süreç içinde mali sorunlarımızı Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak'a sürekli olarak arz ettik. Bu güne kadar alınan bazı mali tedbirler, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Alınan bu tedbirlerin dışında sektörümüzde çalışan firmalardan gelir gider dengesi bozulmuş, bankalar ile sıkıntıya girmiş, takipte olan veya konkordato ilan etmiş firmalara Hazine ve Maliye Bakanlığının sağladığı kaynak ile Bankalar Birliği Genel Müdürlüğü planlamasında görevlendirilen Emlak Konut GYO tarafından, aşağıda izah edilecek olan çerçevede ve adil bir yaklaşım ile destek planlanmaktadır.

Sayın Bakanımız, sektörümüze çok kuvvetli bir nefes sağlayacak bu çalışmanın süratle neticelendirilmesini arzu etmekte olup, takipçisidir.

Bu çerçevede ilgili plana katılmak isteyen, elinde öncelik ile bitmiş iskanı alınmış konut stoku olan üyelerimizin aşağıdaki linkte yer alan tabloyu doldurarak

info @avoder org, tr ve hakbulut@emlakkonut. com. tr adreslerine en geç 7 Kasım, Çarşamba günü saat 12:00’ye kadar göndermeleri gerekmektedir.

Bağımsız Bölüm Tablosunu Doldurunuz.

PLANLANAN DESTEK PAKETİ

(Bu paketin şartları, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu görevi yürüten Emlak Konut GYO ve Bankalar Birliği başkanlığınca çok süratli şekilde geliştirilmekte olup aşağıda belirtilen hususlar çerçevesindedir.)

- Programa, öncelikle gelir gider dengesi bozulmuş, bankalar ile sıkıntıya girmiş, bankalar nezdinde takipte olan veya konkordato ilan etmiş firmalar ile Banka kredi borçlarını azaltmak veya kapatmak isteyen firmalar katılabilir.

Öncelikle elinde İskanı alınmış orta segmentte konut stoku bulunan firmalar katılabilir. Konutun yanında, elinde ofis ve işyeri bulunan firmalar, dilerlerse bu mallarını ikinci bir liste ile sunabilirler. Bu gün için böyle bir talep olmayıp, bu talep Derneklerimiz tarafından oluşturulmaya çalışılmaktadır. Emlak Konut GYO verilen bu listelerdeki gayrimenkulleri kendi ekspertizlerince değerlemeye tabi tutarak iskontolu bir bedelden karşılıklı rıza ile satın alacaktır. Satın alınan bedelin %70'lik kısmı o firmaların banka borçlarının ödenmesinde kullanılacaktır, %30'luk kısmı da firmalara verilerek işlerinde kullanılması sağlanmış olacaktır.

Kamu bankalarının dışındaki bankalardan borçların kapatılmasındaki görüşmelerde de bu programa katılan firmalara destek olunacaktır.

Önemli Not:

Bu programla ilgili ayrılmış olan fonun sektörümüz tarafından kullanılabilmesi için çok süratli hareket edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde, bu fona ihtiyacı olan bir çok sektörün olduğu unutulmamalıdır.

Bu programa GYODER haricinde İNDER ve KONUTDER de destek vermektedir.

EMLAK KONUT'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Haberimizin ardından konu ile ilgili Emlak Konut tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama gönderildi. Açıklamada, sektör temsilcileri ile bir envanter çalışması yapıldığı, ancak bunun dışında herhangi bir çalışmanın bulunmadığı belirtildi.

KAP'ta yer alan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Ülkemizde ki tamamlanmış bağımsız bölümlerin tesbitine ilişkin  sektör temsilcileri Konutder, Gyoder, İnder ve Emlak Konut tarafından bir envanter çalışması yapılmaktadır.  Bu çalışmaya yönelik olarak  kamuoyunda çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimizce bu haberlerde belirtilen iş ve işlemlere ilişkin bir çalışma bulunmamaktadır.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş07 Kasım 2018 11:01

    EKGYO stokları satın alacak sermayeyi nereden buluyor?

  • Sami Albayrak06 Kasım 2018 16:29

    2012 USD Tl 1.8 tl 2018 USD Tl 5.3 oda inmis hali ile. Evleri 5 de bir fiyatina verirseniz alirim.

  • ...06 Kasım 2018 22:15

    Sen bugün ev değil ogün dolar alsaydın bugün rahatlıkla ev alabilirdin boş konuşmayı bırak

  • belirsizlik06 Kasım 2018 16:06

    sektöre yönelik güzel çalışmalar var fakat borsada ekgyo hissesini ele geçirmiş yabancı sürekli fiyatlara baskı uygulayarak piyasa bozucu işlem yapıyor. spk bu konuya bir el atsın lütfen. derinliği olan bir hissede küçük yatırımcı eziliyor. 1 tl den elimizden almak istiyorlar galiba. borsada yabancılara dur diyecek yetkili yokmu. ekonomi bakanı borsa yatırımcısının sıkıntılarını daha ne kadar görmezden gelecek.

  • veli06 Kasım 2018 16:02

    emlak konut fiyatı bedava. mayısta 20 kuruş temeşşü verir besbedava olur. devlet bedava arsa veriyor parayı emlak konut yiyor yatırımcıda temettüyle ovunuyor.

  • 1Borsacı06 Kasım 2018 15:55

    Güzel plan. EKGYO bir süre beklemede kalır, duruma göre yükselir, çünkü bedelli riski de var. Öte yandan seneye EKGYO senesi olabilir.