BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElitaş: İYİ Parti bir sonraki seçime hazırlansın----

Elitaş: İYİ Parti bir sonraki seçime hazırlansın

Elitaş: İYİ Parti bir sonraki seçime hazırlansın
21 Nisan 2018 - 19:01 www.finansgundem.com

Elitaş, seçimlere İYİ Parti’nin katılıp, katılmayacağıyla ilgili olarak, "Yeni kurulmuş bir parti, o da kusura bakmasın. Bir sonraki dönemde yapılacak seçime hazırlanması gerekir." diye konuştu

Kocasinan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Erciyesevler Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryeri açılış törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği ile ilgili şöyle konuştu:" "Türkiye’de 96 kurulmuş parti var. Bu partilerin her an seçime hazır olmaları gerekir. Yeni kurulmuş bir parti o da kusura bakmasın bir sonraki dönemde yapılacak seçime hazırlanması gerekir. Bir partiyle ilgili konuşuyorlar neymiş efendim; seçim kanunundaki bu 6 aylık süre insin mi, inmesin mi? Biz kişiye veya partiye özel kanun çıkaramayız. Ortadaki usuller neyse ona göre süreci devam ettirmemiz gerekir. O söylenen parti 2 seneye yakın bir zamandır kuruldu. ’Hadi seçim hadi seçim’ diye ifade etti ama tembellik yapmışlar, çalışmamışlar kanundaki süre içinde sanıyorum 2 yıla yakın bir zamandır bu parti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etti. 2 yıldır büyük kongresini yapamadıysa Türkiye’nin 81 vilayetinin 41’inde örgütlenemediyse bize ’15 Temmuz’da seçim yapılacakmış’ diye kürsülerde ifade eden bir parti, 15 Temmuz’da seçim olsa dahi seçime girme hakkını elde edemiyorsa, bu süreçte vatandaş nezdinde bir mağduriyet ortaya çıkararak ’Bizim partimizi seçime sokmuyorlar’ diye mağdur edebiyatı yapmak için gösterilen bir gayretten başka bir şey değildir."

’BECERİKSİZLİKLERİNİ MAĞDURİYET GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Elitaş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı var. 100 bin imzayı toplarsın Cumhurbaşkanı adayı olursun. Milletvekilliği seçilme hakkı da var. Gidersin bir partinin gölgesine girersin listesi altında çok sevdiğiniz beraber olmaktan gurur duyduğunuz gizli gizli ittifak konuşmaları yaptığınız HDP’nin gölgesi altında seçime girersiniz oradan milletvekili çıkarma imkanınız var. Ya da müttefik olmaya gayret ettiğiniz Cumhuriyet Halk Partisi’yle birlikte 3’lü koalisyon 2’si HDP ile CHP siz de arasında gayriresmi koalisyon olarak partisinin listesinde yer alırsınız. Bunda engel yok. Eğer sizde bir cevher varsaÿo mutabakat karşılığında sizi zaten birileri davet eder. ’Efendim benim önümde engel olmaya çalıştılar. Durdurmaya gayret ettiler. Milliyetçi Hareket Partisi demiş deÿvazgeçmişler’. Bunların hepsi yalan. Esas olarak ifade etmeye çalıştıkları kendi becerisizliklerini mağduriyet gibi gösterip halkı kandırmaya çalışıyorlar. Ancak şunu bilsinler ki; 2002’den bu tarafa hatta Türkiye Cumhuriyeti kurulup seçimler yapılmaya başladığından itibaren bugüne kadar halkı yanıltmaya çalışanlar her zaman yanılmışlardır."
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 15 Vekil22 Nisan 2018 14:53

    15 CHP'li vekil İYİ Parti'ye geçiyormuş,bakalım o zamanda aynı şeyi söyleyecek mi Sayın Elitaş?...

  • Baturalp22 Nisan 2018 13:41

    Insana kin beslemek doğru değil ama bunun gibi münafıkları sevemiyorum sevemiyorum.

  • hamdi22 Nisan 2018 11:30

    İyi partinin seçime girememesi demokratik olmaz.

  • Misafir22 Nisan 2018 08:11

    Seçim tarihini İYİ parti seçime giremeyecek şekilde ayarla, sonra halkın iradesi seçime yansımalı de, hile ve düzenbazlıkla seçim kazan, bu alenen sahtekarlıktır.

  • Göreceğiz 22 Nisan 2018 07:50

    SİZİ BU KÏBÏR GÖTÜREREK. SİZE DE KALKMAYACAK. BUNLARDAKİ KİBÏR PEYGAMBERIMİZDE BİLE YOK.

  • Süleyma 22 Nisan 2018 00:49

    Yalancı. İyi parti nerden bilsin baskın seçim olacağını. Anketlerde gördünüz İyi Parti’nin yüzde 20 lerde olduğunu. Tek çare 2 ay sonra seçim. Gene de dersinizi alacaksınız.

  • Artık yeter21 Nisan 2018 23:38

    Ak parti ve mhp özalın anapı gibi olacak

  • Turhan Fakir21 Nisan 2018 22:27

    Oynadıkları oyun başlarına vuracak kendileride mağduruz diyerek seçimi kazanmışlardı.Bizim insanımız hep mağdurun yanında olmuştur. İYİ partiye destek verilecektir.

  • Günaydın hayırlı 21 Nisan 2018 22:13

    K duası kabul olsa gökten kemik yağardı

  • Yuauf Yıldız21 Nisan 2018 20:39

    Açıklama tam bir terbiyesizlik..o zaman seçimi iki üç ay sonraya atsaydınız o partinin seçmeni mağdur olmazdı.seçimi birbuçuk aene öne alarak zaten oyunbozanlık ve şeytanlık yaptınız

  • mustafa torun21 Nisan 2018 20:22

    Yargıtay başsavcılığı öyle demiyor,herhalde yine aldatıldık dersiniz.

  • Vatandaş21 Nisan 2018 20:16

    İYİ parti kuruluş aşamasında bir takım zorluklar nedeniyle çok vakit geçirmesinin sıkıntısını yaşıyor. Önümüzdeki süre içinde aynı zorluklar tekrarlanmaz ve ittifak yapmak istedikleri parti ile bir an önce programlarını belirlerler inşallah. Aksi taktirde değer biçilmez değerdeki Cumhuriyetimize veda edeceğiz.

  • Cengiz Kafkas21 Nisan 2018 20:09

    İYİ parti Türk milliyetcilerinin,Atatürk'çülerin partisidir.Bu nedenle yandaş MHP ile Ak partinin sonu olacak bir seçime girdirmemek için her türlü dalavereyi yapapacaklar.Bundan kimsenin kuşkusu olmasın...

  • Ali Ergül 21 Nisan 2018 19:38

    Riyakarlar, iki yüzlüler, ölüm var oğlum, orda reis, meis yemez.

  • TURKİYE IYI OLACAK 21 Nisan 2018 19:31

    IYI partiden korkuyorlar.Lakin korkunun ecele faydası yok. IYI parti gümbür gümbür geliyor.