BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomiye güven 3.5 yılın zirvesinde----

Ekonomiye güven 3.5 yılın zirvesinde

Ekonomiye güven 3.5 yılın zirvesinde
29 Temmuz 2017 - 10:38 www.finansgundem.com

Beklentilerin üzerinde büyüyen Türkiye performansı ile de yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldi

Hükümetin almış olduğu tedbirlerin etkisiyle yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 ile OECD ve AB ortalamasının iki katından fazla büyüyen, bu performansı ile de yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Türkiye ekonomisine güven her geçen gün yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son verilere göre, büyümenin öncü göstergelerinden olan ekonomik güven endeksi, temmuz ayında hazirana göre yüzde 4.5 oranında artarak 98.9 değerinden 103.4 ile 3.5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Endeksteki artış, perakende ticaret sektörü, hizmet sektörü ve tüketici güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı. Öte yandan Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen konut sektöründe de fiyat artışları devam ediyor. Merkez Bankası'nın Konut Fiyat Endeksi'ne göre, endeks mayısta nisana göre yüzde 1.14, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 12.58 yükseldi. Hedonik konut fiyat endeksi ise mayıs ayında, yüzde 1.16 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.96 arttı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)