BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomiye 50 milyar lira katkı----

Ekonomiye 50 milyar lira katkı

Ekonomiye 50 milyar lira katkı
24 Eylül 2018 - 15:03 www.finansgundem.com

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, imar barışıyla ilgili sürenin uzatılmasıyla ekonomiye 50 milyar liraya yakın katkı sağlanabileceğini vurguladı

İmar Barışı’na bugüne kadar 5 milyon 161 bin başvuru ve 3 milyar lira ödemenin olduğunu belirten Çatalkaya, “İmar Barışı’nda 3 milyara liraya yakın bir gelir ekonomimize kazandırıldı. Başvuru süresi bir yıl daha uzatılırsa hedeflenen rakamlara ulaşılabilir. Kanunun içerisinde de bir yıl uzatılabilir ibaresi bulunuyor. Başvuru süresinin uzatılması ekonomimize de katkı sağlayacak. Çok uzun geçirilen tatil dönemi, ekonomik durgunluk ve okul dönemi rakamların bu seviyede kalmasında etkili oldu” dedi.

İMAR BARIŞINDA İADE HAKKI GELDİ

20 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan, imar barışı kanununda yapılan son değişiklikleri de değerlendiren Çatalkaya, “Resmi Gazetede imar barışı kanunu ile ilgili yeni yapılan değişiklikler yayınlandı. Yapılan son düzenlemeler ile yanlış beyanda bulunan hak sahipleri bu beyanlarını düzeltebilecek ve fazla ödemiş oldukları yapı kayıt bedellerini iade alabilecek. Daha önce havuz, spor sahaları, istinat duvarları, dolgu alanları ile iskele, liman, tersane gibi deniz yapıları için imar barışına başvuruda bulunulamazken; hak sahipleri yapılan son düzenlemeler ile imar barışından yararlanabilecek” diye belirtti.

İmar barışında yapılan değişikliklerin başvuru sayısını artıracağını da vurgulayan Çatalkaya, “Özellikle AVM, hastane, fabrika, otel, imalathane gibi kullanım ve inşaat alanları fazla olan yapılar için imar barışı yapı kayıt bedeli çok yüksek çıktığından bu tür yapılara başvurular sınırlı sayıdaydı. İmar barışı kanununda yapılan son değişiklik ile bu tür yapılarda 1000 m2 altındaki projeye aykırı eklenti ve değişiklikleri için bina alanı üzerinden değil, 1000m2 üzerinden imar barışı yapı kayıt bedeli ödenecek. İmar barışında yapılan son değişiklik ile daha çok vatandaş, imar barışından yararlanacak ve imara aykırı yapılarını resmileştirip iskanlı tapularını alabilecek” diye konuştu.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)