BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistlerden Fed'e faiz uyarısı----

Ekonomistlerden Fed'e faiz uyarısı

Ekonomistlerden Fed'e faiz uyarısı
26 Şubat 2018 - 07:59 www.finansgundem.com

Ekonomistlere göre Fed gelecekte yaşanacak bir resesyonda faiz indirimlerine odaklanmalı

ABD'nin önde gelen 4 ekonomisti tarafından hazırlanan ve New York'ta Cuma günü Fed üyelerinin de katılıdğı bir toplantıda sunulan belgede, varlık alımlarının önceden düşünüldüğü kadar etkili olmadıkları savunuldu ve Fed'in gelecekte bir resesyon ile karşılaşıydığında faizleri indirmeye odaklanması gerektiği belirtildi.

Morgan Stanley'den David Greenlaw, Bank of America Merill Lynch'den Ethan Harris, Kaliforniya Üniversitesi'nden James Hamilton ve Wisconsin Üniversitesi'nden Kenneth West tarafından yapılan analizlerde, 2007-2009 finansal krizine yanıt olarak Fed'in yaptığı 3,5 trilyon dolar tutarında tahvil alımımının piyasa faizlerini etkilemediği, 10 yıl vadeli Hazine kağıdı faiz oranını yüzde 1 düşürmediği öne sürüldü.

Fed üyelerine sunulan belgede, Fed'den büyük bölümü kısa vadeli devlet borçlanma kağıtlarından oluşan portföyün elde tutulması önerilirken, Fed'in faiz artırımlarına devam etme planına da destek
verildi. Belgede, gelecekte yaşanacak bir ekonomik yavaşlamamada Faiz oranlarını düşürmenin daha iyi bir araç olacağı savunuldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)