BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomide kalıcı hasar olmadı----

Ekonomide kalıcı hasar olmadı

Ekonomide kalıcı hasar olmadı
23 Mayıs 2018 - 15:24 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'de ekonomik anlamda sıkıntı olmadığını söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Zeybekci, bir yıl içindeki mükellefiyetlere ilişkin hiçbir sıkıntı olmadığını belirtti.

Dolar kurundaki yükselişi ise “TL’nin değer kaybını bir reel ekonomik sebebe bağlamak mümkün değil, onun için spekülatif diyoruz” diyerek yorumlayan Zeybekci sözlerine şöyle devam etti:

“Dalga boyunun tehlikeli bir boyutu var, bu para politikası ile müdahale edilmesi gereken bir alan. Para politikaları ile ilgili olması gereken şeyleri yapacak olan enstrumanlarımız var, ilgili kurumların elinde çok güçlü enstrumanlar var, yetkileri var, sorumlulukları da var. Para politikaları ile ilgili tüm doneleri elinde olan kurumlarımızın elinde aynı şekilde yetkileri de var, yetki demek sorumluluk da demek. Para politikaları ile ilgili kurumlarımızın sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Yetkisi olanların kendi sorumluluk alanları içinde bu yetkiyi kullanmaları gerektiğine inanıyorum. İlgili kurumları yetkilerini kullanmak konusunda desteklediğimizi bildirmek istiyorum. Yapılması gerekenlerin yapılması gerektiğinin altını çiziyorum ve destekliyorum. Para politikasının gereklerini cesaretle yapmamız lazım. TL'nin daha fazla değer kaybına müsaade etmeyeceğimizi attığımız adımlarla göstermemiz lazım. Şu an kalıcı bir hasar henüz oluşmadı. Enflasyonu yukarı çekmesi ve bunun ardından faizlerin kalıcı şekilde yukarı gitmesi gibi riskler oluşabilir, henüz o noktaya gelmedik. TL'nin olması gerektiği değer piyasaların makul kabul ettiği değerdir. Herşeyi deneyen odakların türkiye'yi seçim ortamına girildiği dönemde ekonomik anlamda da bir operasyona tabi tutacaklarını biliyorduk.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)