BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomide alınan önlemleri ‘negatif’ buldu----

Ekonomide alınan önlemleri ‘negatif’ buldu

Ekonomide alınan önlemleri ‘negatif’ buldu
19 Mart 2017 - 07:47 www.finansgundem.com

Moody’s, Türkiye’nin not görünümünü ‘durağan’dan ‘negatif’e çevirirken, hükümetin ekonomiyi canlandırmak için aldığı tedbirleri kısa vadeli bulduğunu, makroekonomik dengesizlikleri artırabileceğini öne sürdü

Moody’s’ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin “Ba1” seviyesindeki kredi notunun korunduğu bildirildi. Moody’s, geçtiğimiz eylül ayında Türkiye’nin kredi notunu bir kademe düşürerek yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmişti.

BÜYÜMEYE DİKKAT

Moody’s, değerlendirmesinde kredi notu görünümünü düşürmesinin sebepleri olarak ekonomik büyüme görünümünün zayıflaması, kurumların gücünü yitirmeye devam etmesi, ülkenin iç ve dış mali yapısı üzerindeki baskıların artmasını gösterdi. Kurum aynı zamanda Türk Lirası’ndaki gözle görülür değer kaybı, yükselen enflasyon ve dış baskılar ile büyüme üzerindeki baskının yüksek olduğunu vurguladı. Moody’s, yapısal ekonomik reformların gerçekleştirilmemesi takdirinde büyümenin uzun vadede geçmişte görülen büyüme ortalamasının altında kalacağını aktardı.Hükümetin ekonomideki yavaşlamaya verdiği tepkinin kısa vadeli canlanmayı içerdiğini belirten Moody’s, “Alınan bu önlemler hem makroekonomik dengesizlikleri artırabilir hem de ekonomik büyümeyi sınırlayan temel yapısal sorunlara karşılık vermede başarısız olabilir” dedi. Moody’s, 15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından ortaya çıkan gergin siyasi ortamın tahmin edilenden uzun sürdüğünü ve 16 Nisan’daki anayasa referandumu sonrası hafiflemesinin öngörülmediğini aktardı. “Temmuz ayından bu yana hükümetin muhalefeti kısmak için attığı adımlar ülkenin yönetme gücünü azalttı ve özel sektör güvenini zedeledi” diyen Moody’s bu gelişmelerin ekonomik büyüme üzerinde kısmen etkili olduğunu belirtti.

KAMU HARCAMASI ARTIYOR

Moody’s, Türkiye’nin kredi notuna temel desteği oluşturan güçlü kamu maliyesinin yavaşlayan ekonomik büyümeden ‘olumsuz’ etkilendiğini vurguladı.Kuruluş, hükümetin ekonomideki yavaşlamayı gidermek için attığı adımlarla kamu harcamalarının yükseldiğini; bunun yapısal sorunlara çözüm oluşturmadığını açıkladı. Ayrıca, mali açığın artması ve tahvil faizlerinin yükselmesinin devam ederek borç dengelerinde olumsuz yansımaların görüleceği ifade edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)