BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB o bankayı da denetleyecek----

ECB o bankayı da denetleyecek

ECB o bankayı da denetleyecek
14 Aralık 2018 - 18:55 www.finansgundem.com

İrlanda Merkez Bankası'nın talebi doğrultusunda Brexit sonrası büyüyecekleri için Barclays Bank Ireland ve Bank of America'nın İrlanda'daki bağlı ortaklığı, ECB'nin doğrudan denetimi altına alınacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Barclays Bank Ireland ve Bank of America'nın İrlanda'daki bağlı ortaklığını gelecek yıldan itibaren doğrudan denetleyecek.

ECB'den yapılan açıklamaya göre, İrlanda Merkez Bankası'nın talebi doğrultusunda Brexit sonrası büyüyecekleri için Barclays Bank Ireland ve Bank of America'nın İrlanda'daki bağlı ortaklığı, ECB'nin doğrudan denetimi altına alınacak.
Bankanın doğrudan gözetim ve denetimini yaptığı banka sayısı gelecek yıl 118'den 119'a çıkacak. TSB Group Holdings ise 3 yıllık izleme döneminde önemli kriterleri karşılayamadığı için ECB'nin doğrudan denetlediği bankalar listesinden çıkarıldı.
Avro Bölgesi’nde büyük finans kuruluşlarını denetleme ve finans piyasası istikrarını kontrol etme ECB’nin temel görevleri arasında yer alıyor. ECB, Avro Bölgesi'ndeki daha küçük bankaların denetimi için ise ülkelerin denetçileri ile çalışıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)