BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringEBRD'den Türkiye'de ilk fon alan leasing şirketi----

EBRD'den Türkiye'de ilk fon alan leasing şirketi

EBRD'den Türkiye'de ilk fon alan leasing şirketi
11 Ekim 2013 - 12:54 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Leasing, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile özel bir kredi anlaşması imzaladı

Yapı Kredi Leasing, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 50 milyon euro tutarında, 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl vadeli özel bir kredi anlaşması imzaladı. Anlaşma, EBRD tarafından Türkiye’de bir leasing firması ile gerçekleştirilen ilk proje olma özelliğini taşıyor. Yapı Kredi Leasing bu kapsamda krediyi, yatırımın desteklenmesi amacı ile büyüme hedefleri yüksek teşvikli bölgelerdeki KOBİ’lerin kullanımına sunacak. Yapı Kredi Leasing ekipman leasingi konusundaki tecrübesi, geniş hizmet ağı ve bölgesel genişleme potansiyeli ile EBRD için önemli bir iş ortağı olacak.
Yapı Kredi Leasing’den yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan KOBİ’lerin, istihdamın yüzde 80’ini, ihracatın da yüzde 60’ını gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Yapı Kredi Leasing sektörde bir ilki gerçekleştirerek sektördeki lider konumuna yakışan bir yeniliğe daha öncülük edecek. EBRD’den alınan 50 milyon euroluk krediyi, 3, 4, 5 ve 6’ncı teşvik bölgelerinde faaliyet gösteren KOBİ’lere kullandıracak.
Sektördeki liderliğini 25 yılını geride bırakırken de sürdüren Yapı Kredi Leasing, leasing konusunda farkındalığı artırmak için Anadolu’nun farklı bölgelerinde çok sayıda müşteri ziyareti ve bölgeye özel kampanyalar da düzenliyor. İhtiyaç olan her ilde ve alanda var olmaya devam eden şirket, yaygın bölge ağı ve tecrübeli ekibi ile Anadolu’daki KOBİ’lere ulaşmayı, onlara ihtiyaçları olan finansmanı sağlamayı hedefliyor. Leasing ile yapılan işlemlerin yüzde 35’i Anadolu illerinden geliyor ve bu bölgeden gelen talep artışı daha çok işlem adetlerinde hissediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)