BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİnternete-emlak ustasından yeni veri atağı----

e-emlak ustasından yeni veri atağı

e-emlak ustasından yeni veri atağı
08 Temmuz 2015 - 14:20 www.finansgundem.com

sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, 15. yılda çok kapsamlı emlak piyasası veri hizmeti "sahibindex Emlak Endeksi"ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin ünlü e-ticaret pazaryeri ve ilan platformlarından olan ve 1,5 milyon aktif emlak ilanı ile gayrimenkul sektörünün nabzını tutan sahibinden.com, Türkiye’nin en kapsamlı emlak piyasası veri hizmetini hayata geçirdi.  ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü işbirliği ile geliştirilen “sahibindex Emlak Endeksi” ülke genelinde tüm il, ilçe ve mahallelerdeki son 3 senelik emlak fiyat hareketlerini ve güncel projeleri analiz ederek emlak piyasasıyla ilgili derinlemesine bilgiler sunuyor.
 
sahibindex Emlak Endeksi, sahibinden.com datasında yer alan emlak portföyüne ilişkin son 3 yıla ait metrekare birim fiyatından gayrimenkulün temel fiziki özelliklerine, ilan sahiplerinin demografik verilerinden taşınmazın çevredeki okul, hastane ve ulaşım noktaları ile entegrasyon bilgisine kadar yatırımcıların karar süreçlerine etki eden tüm verileri içeriyor. İlk etapta kurumsal üyelere sunulan hizmet yılsonuna kadar bireysel kullanıcılara da açılacak.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, şirketin 15’inci yılında yeniliklerine hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Kullanıcılarına en kaliteli hizmeti sunmayı ve kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmayı öncelikli hedefleri olarak gördüklerini ifade eden Ertaş, sahibindex Emlak Endeksi uygulaması ile gayrimenkul sektörü yatırımcıları ve çalışanları için fark yaratacak bir hizmet sunduklarını belirterek şöyle devam etti;
 
“sahibindex Emlak Endeksi, sektördeki 15 yıllık tecrübemiz ve ileri teknolojik altyapımızın bir meyvesi olarak doğdu. ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü işbirliği ile 2014 yılında çalışmalarına başladığımız proje, birçok özelliği ile Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini de taşıyor. Emlak piyasası değerlendirme süreçlerinde temel başvuru kaynaklarından biri olmasını hedeflediğimiz endeksimizin, ekonomimizin itici güçlerinden olan emlak sektörü için fayda sağlayacağı düşüncesindeyiz. Yeni kurumsal üyelik sistemimizde sunduğumuz bu uygulama sayesinde, üyemiz olan emlak ofisleri daha geniş bir müşteri portföyüne ulaşarak, bilimsel veriler ışığında müşterilerine daha kaliteli ve ayrıcalıklı bir hizmet vereceklerine inanıyoruz.”
 
İSTANBUL’UN SON 3 YILDA EN ÇOK DEĞERLENEN SEMTİ SULTANBEYLİ
 
Bireysel kullanıcıların da diledikleri bölgedeki gayrimenkul piyasası ile ilgili bu verilere sahibinden.com’daki yeni “Kurumsal Üye Rozeti” taşıyan emlak mağazalarına danışarak ulaşabileceklerini belirten Burak Ertaş, İstanbul’daki emlak verileri hakkında da bilgi verdi. sahibindex Emlak Endeksi verilerine göre, 2012 Haziran ayından 2015 Haziran’a kadar olan süreçte İstanbul’da konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu. 2012 Haziran ayında konutlarda satış fiyatının ortalama 70 bin TL olduğu Sultanbeyli’de, 2015 Haziran ayında konut fiyatları yüzde 250 oranında artarak ortalama 245 bin TL’ye ulaştı. Sultanbeyli’yi ortalama yüzde 123’lük artışla Silivri, ortalama yüzde 111’lik fiyat artışıyla Ataşehir ve yüzde 105 oranında artışla Bağcılar takip etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)