BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünyanın ikinci büyük altın üreticisi oluyor----

Dünyanın ikinci büyük altın üreticisi oluyor

Dünyanın ikinci büyük altın üreticisi oluyor
05 Haziran 2018 - 09:34 www.finansgundem.com

Rusya'da altın üretimi yapan şirketler hedeflerini gittikçe büyütüyor

Rusya, altın üretimini iki kat yükseltmeyi planlıyor. Rusya'nın önemli altın madenciliği şirketlerinin üretim planlarının yaklaşık iki kat artış üzerine kurgulandığı görüldü. Böyle bir artış Rusya'yı dünyanın en büyük ikinci altın üreticisi yapabilir.

Blloomberg'in haberine göre, yeni keşfedilen altın yataklarının, madencilerin üretimlerini yedi yıl içinde iki katına çıkarmalarını sağlayacağı bildiriliyor. 2030'a kadar, çıkarılan altın miktarının yaklaşık sekiz milyon ons civarında büyümesi bekleniyor.

Rusya, 2017'de 8,8 milyon ons üretimle toplam altın üretiminin yüzde 8,3'ünü oluşturdu.

İşte dünyanın en çok altın çıkan ülkeleri

Çin

8 yıldır üst üste birinci olan Çin, 450 tonluk üretim hacmiyle altın üretimi konusunda lider ülke konumunda bulunuyor. Ülke her ne kadar üretimde lider konumda bulsa da, tüketimde de ilk sıralarda yer alıyor. 2014 yılında, ülkede 886 ton tüketim yapıldı. 2014 yılında altın tüketimi önemli ölçüde düşse de, Çin Altın Derneği’ne göre artan talep eğilimi uzun vadede değişmedi.

Avustralya

2014 yılı verilerine göre Avustralya, 270 tonluk büyümeyle üretimde ikinci konumda bulunuyor. Büyüme yıl içinde 73 tona kadar ulaştı. Bu rakam, ülkenin 2003 yılından beri, en yüksek üretim hızıdır.

Rusya

Üretim miktarı 245 ton olan Rusya, altın üretiminde 3. sırada bulunuyor. Altın üretiminde ABD’yi 25 yıl sonra geride bırakan ve ABD’nin önüne geçen Rusya, maden yatırımı konusunda lider ülke konumunda bulunuyor. Ülkenin Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı, 5 yılda Rusya’da 270 yeni maden yatağının keşfedildiğini belirtti. Rusya, ilerleyen süreçte altın üretimi konusundaki tırmanışını devam ettirebilir.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri, altın üretimi konusunda 211 ton ile 4. sırada bulunuyor. Ülkede altın üretimi bir önceki yıla göre %8 oranında düştü.

Kanada

Kanada altın üretiminde 160 tona ulaşarak yükselişe geçen ülkeler arasında bulunuyor. Bir önceki yıla göre 35 ton üretimini artıran Kanada’da, madencilik maliyetlerinin düşürülmesi ve sermaye harcama kesintileri üretimi büyüttü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)