BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünyanın en zenginleri değişmedi----

Dünyanın en zenginleri değişmedi

Dünyanın en zenginleri değişmedi
01 Mart 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Forbes'un "Dünyanın En Zenginleri" listesinde bu yıl zirve değişmedi

Forbes'un geleneksel olarak hazırladığı dünyanın en zenginleri listesinin zirvesinde bu yıl da Carlos Slim, Bill Gates ve Warren Buffett yer aldı.
Meksika'da telekomünikasyon firması America Movil'in onursal başkanlığını yürüten 73 yaşındaki Carlos Slim, 69 milyar dolarlık net değeriyle listenin zirvesinde yer alıyor. Öte yandan Slim, yine Forbes tarafından gerçekleştirilen dünyanın en güçlü insanları listesinde de 11. sırada yer alıyor.
Slim, telekomünikasyon şirketinin yanında son zamanlarda madencilik, futbol ve emlağa yaptığı yatırımlarla dikkat çekerken aynı zamanda New York Times gazetesinden de belirli oranda hisse aldı. İkinci sırada ise Microsoft'un sahibi Bill Gates 61 milyar dolarlık servetiyle geliyor. 57 yaşındaki Gates en zenginler listesinde Slim'i takip ediyor olsa da en güçlü insanlar listesinde 4. sırada yer alırken, ABD'nin de en zengin ismi olarak dikkat çekiyor.
Üçüncü sırada ise ünlü ABD'li yatırımcı ve Berkshire Hathaway'in sahibi Warren Buffett geliyor. 44 milyar dolar değerinde serveti olan 82 yaşındaki Buffett, dünyanın en güçlü insanları sıralamasında ise 15. sırada bulunuyor.
Forbes tarafından hazırlanan listenin ilk 20 sırasında tam 11 ABD'li göze çarparken, biri 9. sırada olan Hong Konglu Li Ka-shing (25.5 milyar dolar) ve diğeri 19. sırada olan Hindistanlı Mukesh Ambani (22.3 milyar dolar) olmak üzere yalnızca 2 Asyalı bulunuyor.
Öte yandan Wal-Mart'ın sahiplerinden tam 4 tanesi kendisine ilk 20'de yer buldu. Christy Walton 25.3 milyar dolarlık servetiyle listede 11. sırada yer alırken, Jim Walton 23.7 milyar dolarlık servetiyle 16., Alice Walton 23.3 milyar dolarlık servetiyle 17. ve S. Robson Walton 23.1 milyar dolarlık servetiyle 18. oldu.
New York valisi Michael Bloomberg'in 22 milyar dolarlık servetiyle kendisini 20. sırada bulduğu listenin ilk 10'u tamamen erkeklerden oluşurken, ilk 20'de Liliane Bettencourt (24 milyar dolar) ve Christy Walton olmak üzere 2 kadın yer aldı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Memduh01 Mart 2013 09:12

    Zengin daha zengin fakir açlık sınırınında altına düştü bu durum tüm dünyada gerçerliliğini korumuş .