BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDünyanın en talihsiz zengini----

Dünyanın en talihsiz zengini

Dünyanın en talihsiz zengini
07 Haziran 2017 - 14:31 www.finansgundem.com

ABD ilaç şirketlerinin baskısına karşı koyamadı. Hindistan’ın en zengin adamlarından Dilip Şangvi’nin kaybı iki yılda 14 milyar dolar...

Hindistan’ın en büyük ilaç şirketlerinden Sun Pharmaceutical Industries’in kurucusu ve başkanı Dilip Şangvi, son 2 yılda 14 milyar dolar kaybederek dünyanın en hızlı yoksullaşan zengini oldu.

Şangvi, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Nisan 2015’te 25 milyar doları aşan servetiyle Hindistan’ın zengin insanıydı. ABD ilaç şirketlerinin baskısı sonucu şirketin hisselerinin yüzde 57 değer kaybetmesinin ardından, serveti hızla eridi ve 11 milyar dolara kadar düştü.

Bugün Hindistan’ın zengin 6 kişisi olan Şangvi’nin hızlı düşüşü, ABD ve Hindistan’daki ilaç sektörleri arasında sertleşen rekabetin bir sonucu olarak görülüyor. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, çoğu Asya’da bulunan ilaç üreticilerine yönelik baskıyı son yıllarda önemli ölçüde arttırmış durumda. ABD ayrıca ilaç fiyatlarının düşmesini önlemek amacıyla Hindistan şirketlerine çeşitli sınırlamalar da getiriyor.

Sun Pharma’nın ABD’deki bir tesisi de, kısa bir süre önce denetlenmiş ve tesiste üretilen yeni ilaçlara onay verilmemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)