BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringDünyanın en iyi 4 faktoring şirketi Türkiye'den----

Dünyanın en iyi 4 faktoring şirketi Türkiye'den

Dünyanın en iyi 4 faktoring şirketi Türkiye'den
10 Kasım 2016 - 05:12 www.finansgundem.com

Uluslararası Faktoring Zinciri, 90 ülkeden 400’den fazla şirket içinden dünyanın en iyi faktoringcisi seçti. İlk 4 sıra, Garanti, TEB Yapı Kredi ve Deniz'in

Dünyanın en iyi faktoringcileri Türklerden çıktı. Dünya genelinde 90 ülkede 400’den fazla üyesi bulunan Factors Chain International (FCI), 5 Türk şirketini dünyanın en iyi faktoring şirketleri olarak seçti. En iyi ihracat faktoringi alanında dünyadaki 400 şirket arasında birinci Garanti Faktoring, ikinci TEB Faktoring, üçüncü Yapı Kredi Faktoring, dördüncü Deniz Faktoring olurken, ING Faktoring de 7. olarak seçildi. FCI’ın 48. Yıllık Faktoring Toplantısı 23-29 Ekim 2016 tarihlerinde Cape Town’da gerçekleşti. Toplantının açılışını Nobel Ödüllü Güney Afrika eski Devlet Başkanı F.W. de Klerk yaptı. Dünyada en başarılı şirketlerin seçildiği toplantıya, Türk şirketleri damga vurdu.

530 MİLYAR EURO’LUK İŞLEM

FCI Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Faktoring Sektör Başkanı Çağatay Baydar, FCI’ın, faktoring ve alacak finansmanı sektörlerinin temsil edildiği global bir organizasyon olduğunu, Türkiye’den de 17 şirketin bu zincirin üyesi olduğunu söyledi. 2015 yılında dünya faktoring hacminin bir önceki yıla göre artış göstererek, toplam 2.4 trilyon Euro olarak gerçekleştiğini belirten Baydar, uluslararası ticaretin finansmanında ise FCI üyesi faktoring şirketlerinin 530 milyar Euro’luk işlem hacmi gerçekleştirdiğini açıkladı.

EKONOMİYE KATKIMIZ BÜYÜK

Baydar, faktoring şirketlerinin geldiği noktanın, Türkiye adına sürdürülen hizmet kalitesi açısından önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Faktoring sektörü ticaretin finansmanına destek vermeye devam edecek. Türkiye’de 100 binden fazla KOBİ’nin ve 500 binden fazla borçlunun ticaretinin finansmanında rol oynamaktayız. Ticareti güvenli büyütmekten dolayı sektörün ekonomiye katkısı büyüktür. Gayrisafi milli hasıladaki artışa paralel olarak sektörün reel ekonomiye katkıları artarak devam edecek.”

İHRACATIN ÜÇTE İKİSİ FİNANSE EDİLİYOR

FİNANSMAN, alacak defteri tutma, alacakların tahsili ve şüpheli alacaklara karşı yüzde 100 koruma hizmetlerini bir arada sunabilen tek finansal sistem olan faktoring; bu özelliğinden dolayı ihracatçıların vadeli alacaklarına nakit akışı sağlıyor. İhracatçılar, yarattıkları finansman sayesinde alımlarını peşin yaparak, indirim alıyor, finansman ihtiyaçlarını kendi alacaklarıyla çözerek dış kaynak kullanma ihtiyaçlarını azaltıyor. Böylece finansman giderlerini de kontrol altında tutabiliyor. Bugün toplam faktoring hacminin yüzde 25’ini ihracat faktöringi oluşturuyor. Faktoring şirketleri ise Türkiye’nin toplam ihracatının üçte ikisini finanse ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)