BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyada 100 binden fazla kişi kayıp----

Dünyada 100 binden fazla kişi kayıp

Dünyada 100 binden fazla kişi kayıp
30 Ekim 2018 - 13:33 www.finansgundem.com

Kayıpların buzdağının görünen kısmı olduğunu belirten Uluslararası Kızılhaç Komitesi, bir küresel kriz yaşandığını açıkladı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, dünya  genelinde çeşitli sebeplerden 100 binden fazla kişinin kayıp olduğunu belirterek,  bu durumu "küresel bir kriz" olarak nitelendirdi. 

Örgüt yetkililerinden Agnes Coutou, Birleşmiş Milletler (BM) Genel  Kurulu'nun insan hakları komitesinde yaptığı konuşmada, dünya genelinde çeşitli  nedenlerden 100 binden fazla kişinin halihazırda kayıp olduğunu bildirdi. 

Bunun şimdiye kadar kaydedilen en yüksek rakamı oluşturduğunu belirten  Coutou, "Bunun, buzdağının görünen kısmı olduğunu, geçmiş ve devam eden  çatışmalar nedeniyle kayıp olduğu tahmin edilenlerin yalnızca bir kısmını temsil  ettiğini biliyoruz." dedi.

Kayıp kişilerin, ailelerin ve toplumların tarihini derinden  şekillendirdiğine dikkati çeken Coutou, "On yıllarca süren çatışmanın bu gibi  çözülmemiş sonuçları barış umutlarını engelleyebilir." diye konuştu.

Coutou, bu durumu "küresel bir kriz" şeklinde nitelendirdi.

Günümüzdeki savaşlara çeşitli ülkelerden gelen birey ve grupların  müdahil olduğunu, bunun kaybolan veya kayıplardan etkilenen kişi sayısını  artırdığını kaydeden Coutou, kayıp kişiler sorununun uluslararası boyutunun  özellikle göç konusuyla örtüştüğünü, zira çatışmadan kaçan binlerce kişinin  transit ve hedef ülkelerde de kaybolduğunu söyledi.

Coutou, Uluslararası Kızılhaç Komitesinin, kaybolmaların önüne geçmek  için "erken ve önleyici eylem" çağrısında bulunduğunu vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)