BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDünya Başçı’yı alkışlarla uğurladı----

Dünya Başçı’yı alkışlarla uğurladı

Dünya Başçı’yı alkışlarla uğurladı
17 Nisan 2016 - 10:38 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı son kez katıldığı IMF-Dünya Bankası toplantısında alkışlandı

Görev süresi 19 Nisan’da dolacak olan Menkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Washington’da düzenlenen IMF-Dünya Bankası toplantılarına Başkan olarak son kez katıldı. IMF binasında çekilen G-20 aile fotoğrafı da bu anlamda Başçı’nın Merkez Bankası Başkanı olarak bu platformdaki son karesi oldu.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Başçı’nın son kez katıldığı IMF-Dünya Bankası toplantılarından alkışlarla uğurlandığını anlatarak, “G-20’nin dönem Başkanı Çin. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, Erdem Bey’in Merkez Bankası Başkanı ve daha önce de Başkan Yardımcısı olarak uzun süredir burada önemli katkılarda bulunduğunu söyleyerek, bu katkılarından dolayı teşekkür etti. Herkes Erdem Bey’i alkışladı. En çok da OECD Genel Sekreteri memnun, ‘Bana bugüne kadarki gelmiş geçmiş en iyi büyükelçiyi gönderiyorsunuz’ diye özel teşekkür etti. Öyle bir anekdot yaşadık” dedi.

G-20 Aile fotoğrafı, Başçı’nın Merkez Bankası Başkanı olarak uluslararası bu platformdaki son karesi oldu. Fotoğrafta ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda gibi isimler yer aldı.

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malkoçoğlu17 Nisan 2016 17:03

    Sn Kalite; Yeni Merkez Bankası Başkanı uluslararası finans/ekonomi-politika alanında doktora yapmış birisi, yıllardır da bankacılıkı sektörünün mutfağından yetişmiş durumda. Yani iyi bir jokey olmak için mutlaka AT mı olmak gerekiyor? Tabi ki bayram edeceğiz neden; bu ülkenin böyle güzel yetişen evlatları var gurur duymamız gerekiyor, Sn.Başçı da neticede belli aşamalardan gelerek yetişti aldı bu görevi, yeni başkan 3 yıldır onun yardımcısı, herhalde öğrenmiştir bu işi.

  • galıp17 Nisan 2016 14:24

    gece yarısı toplan faızlerı 5 pıan artır sonra alkısla tabıkı alkıslıcaklar.

  • haktan17 Nisan 2016 13:19

    Eeeeee dabi dabi alkışlarlaaaarrrr....Nede olsa hizmetleri önce onların çıkarlarına yaradııı... uluslararası rantiyecilerin ülkeyi daha rahat sömürmesine yardımcı oldu... ilk önce faizleri indirecektiii...

  • g20 kararlarına dikkat.17 Nisan 2016 11:47

    vatan sevar mi yoksa sistemin köle efendilerimi bilinmez ama herbiri dünya ekonomi konjektörünün çalışanı...

  • B.kurtu17 Nisan 2016 11:30

    Adamın hiç bir dediği tutmadı,başarısızın en önde gideni bence

  • kalite17 Nisan 2016 11:23

    elektronik mühendisi ve matematiksel zekası gayet yüksek olup aynı zamanda iktisat doktoru ve hocası olan bir başkanı yollayıp yerine sosyoloji ve uluslararası ilişkiler mezunu doktorasız birini koyuyor ve bayram ediyoruz. ilginç ülkeyiz vesselam.