BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünya Bankası bu ilimizi inceliyor!----

Dünya Bankası bu ilimizi inceliyor!

Dünya Bankası bu ilimizi inceliyor!
02 Eylül 2014 - 15:11 www.finansgundem.com

Dünya Bankası yetkilileri dünyanın en rekabetçi 7 şehrinden biri seçilen Gaziantep'te inceleme yaptı.

İpekyolu Kalkınma Ajansından (İKA) yapılan açıklamaya göre, "Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanı Projesi" kapsamında Gaziantep rekabetçi kent olarak belirlendi.

Dünya Bankası kriterlere göre, Avrupa ve Orta Asya (ECA) bölgesindeki ekonomik açıdan başarılı ve ilginç örnek olarak tespit edilen Gaziantep'te, İKA'nın ev sahipliğinde kamu kuruluşları, odalar ve özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla toplantı gerçekleşti.

Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ve istihdam artışı açısından Türkiye ekonomisinin ve ECA bölgesindeki birçok şehrin üzerinde performans gösteren kentte, ekonomik açıdan başarılı şehirlerin iyi performans sergilemelerini sağlayan faktörleri analiz eden Dünya Bankası yetkilileri, Gaziantep'in rekabetçiliği nasıl başardığını inceleyerek rapor tutuyor.

Çalışma sonunda Gaziantep'in deneyimi, Dünya Bankası'nın küresel "Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanının" parçası haline gelecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • önemli mi?02 Eylül 2014 17:34

    Gaziantep elbette son yıllarda Türkiye büyüme ortalamalarının üzerinde büyüme hızları göstermiştir. Temelde bunun ana nedeni Irak'a yapılan ihracat büyüklüğüdür. Şehrin ihracatının % 50'i Irak'a gitmektedir. Genel olarak ihracat büyüklüklerini Gaziantep'in maksimum 10 adet büyük firması yüklenmiş durumdadır. Yazmaya kalkarsam sabaha kadar yazabilirim ancak, Gaziantep genel olarak balon bir şehir durumundadır. Tasarruf/Kredi oranında Türkiye'nin en kötü ili durumunda olup, % 650 orana sahiptir. Bu durumunda altında hem fahiş konut fiyatları hem de arsa ve arazi rantçılığı yatmaktadır. Bana kalırsa Dünya Bankası buz dağının görünmeyen taraflarına bakmalı.