BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'den önemli açıklamalar----

Draghi'den önemli açıklamalar

Draghi'den önemli açıklamalar
09 Mart 2017 - 16:59 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, "Faiz oranları uzun süre mevcut veya daha düşük seviyelerde olacak" dedi

Avrupa Merkez Bankası (AMB), euro bölgesinde enflasyon ve ekonomik büyümenin beklenenden hızlı toparlanmasına rağmen para politikasında değişiklik yapmayarak faizleri ve varlık alım programını sabit tuttu.

Banka, şu anda politika faizi olarak kullandığı borçlanma faizini yüzde -0,4 düzeyinde bırakırken, kredi maliyetlerini belirleyen faizi de sıfır seviyesinde tutmaya devam etti.

2017 için Euro Bölgesi büyüme tahmini yüzde 1,7'den yüzde 1,8'e yükseltildi, 2018 beklentisi de yüzde 1,6'dan yüzde 1,7'ye yükseldi. 2019 ise değişmeyerek yüzde 1,6'da kaldı.

Gelecek yıl için TÜFE tahmini yüzde 1,5'ten 1,6'ya çıkarılırken, 2017 için TÜFE tahmini yüzde 1,3'ten yüzde 1,7'ye çekildi.

MARIO DRAGHI'NİN AÇIKLAMALARI

Faiz açıklamasından sonra basın toplantısı düzenleyen AMB Başkanı Mario Draghi, "Faiz oranları uzun süre mevcut veya daha düşük seviyelerde olacak. Parasal genişleme bittikten bir hayli sonra da faizler düşük seviyede kalmaya devam edecek" dedi

Draghi, enflasyonun gelecek aylarda yüzde 2'ye yakın kalacağını, çekirdek enflasyonun orta vadede kademeli olarak yükseleceğini söyledi.

Manşet enflasyon baskılarının sürdüğünü aktaran AMB Başkanı, piyasa bazlı enflasyon beklentisinin arttığını ve deflasyona yönelik risklerin büyük ölçüde azaldığını ifade etti.

Ekonomik toparlanmaya destek olmak üzere ayda 80 milyar euroluk tahvil alımını kapsayan varlık alımı programını geçen yıl devreye sokan Draghi, AMB politikalarının başarılı, alınan önlemlerin borçlanma koşulları için çok destekleyici olduğunu sözlerine ekledi.

Para politikalarının iç talebi desteklediğini söyleyen İtalyan Başkan, "Şu anda politika duruşumuz makul. Gerektiğinde programın büyüklüğünü ve süresini artırmaya hazırız" dedi.

"EURO BÖLGESİ'NDE DAĞILMA ÖNGÖRMÜYORUZ"

Ekonomik görünüme yönelik risklerin daha az telaffuz edildiğini ancak ekominin hâlâ teşviğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Draghi, yapısal reformların artırılması gerektiğini vurguladı.

AMB Başkanı ayrıca, işgücü piyasası koşullarında toparlanmanın devam ettiğini ve ücret artışının enflasyon için önemli olduğunu belirtti. Draghi, "İşsizliği düşürmeye yönelik adımlarımız başarılı" dedi.

Büyümeye yönelik risk dengesinde iyileşme sağlandığını vurgulayan Draghi, "Euro bölgesi'nde dağılma riski öngörmüyoruz" ifadesini kullandı.

Alman tahvil piyasasındaki bozulmaları yakından takip ettiklerinin altını çizen AMB Başkanı, "Ticaret fazlası konusunda Almanya'ya yönelik saldırının dayanağı yok" diye konuştu.

EURO/DOLAR YÜKSELDİ

Draghi, ticaret ağırlıklı euro kurunun tarihi ortalamasından uzak olmadığını söyleyerek "Euro kuru piyasa güçleri tarafından belirlenir" hatırlatmasını yaptı:

"Euro bir dayanışma kanalı. Euro'dan vazgeçme söz konusu olamaz"

Draghi'nin açıklamalarıyla euro/dolar 1,06'nın üzerini gördü

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)