BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'den ekonomi için toparlanma mesajı----

Draghi'den ekonomi için toparlanma mesajı

Draghi'den ekonomi için toparlanma mesajı
25 Eylül 2017 - 16:41 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Draghi, Euro Bölgesi ekonomisinde toparlanmanın hız kazandığını ve genişlediğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi ekonomisinde toparlanmanın hız kazandığını ve genişlediğini söyledi.

Draghi, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, orta vadeli enflasyon görünümünde belirsizliklerin halen devam ettiğini belirtti.

Draghi, "Enflasyonun er ya da geç enflasyon hedefimiz ile uyumlu seviyelere geleceği konusunda güvenimiz arttı, ancak enflasyonda yukarı yönün somutlaşabilmesi için, oldukça kayda değer bir ölçüde parasal genişlemeye ihtiyaç duyulduğunu da biliyoruz" dedi.

Draghi, "Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, Euro Bölgesi ekonomisinin halen ihtiyaç duyduğu parasal desteğin derecesini devam ettiren enstrümanlarımızın yeniden ayarlanması konusunda kararımızı verecğiz," dedi.

Draghi, euroda son dönemde görülen volatilitenin, izlenmesi gereken bir belirsizlik kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Mevcut enflasyon göstergelerinin son aylarda yalnızca ılımlı bir şekilde yükseldiğine dikakt çeken Draghi, "Bu nedenle sabırlı ve kararlı inatçı olmamız gerek" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)