BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDraghi: Para politikasında sabırlı olacağız----

Draghi: Para politikasında sabırlı olacağız

Draghi: Para politikasında sabırlı olacağız
10 Nisan 2018 - 09:54 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Euro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyonda ilerlemenin bu yıl da devam edeceğini öngördü, Draghi "Para politikasında sabırlı olacağız" dedi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Euro Bölgesi'nde güçlü büyüme ve enflasyonda ilerlemenin bu yıl da devam edeceğini öngörerek "Ekonomik büyümenin 2018 yılında güçlü kalmasını bekliyoruz" dedi.

Draghi enflasyonun hedefe döndüğünden emin olmak amacıyla politika yapıcıların parasal teşvikten çıkış konusunda sabırlı ve ihtiyatlı olması gerektiğini ifade etti. Bankanın yıllık raporunda yer alan ifadesinde Draghi "Sabırlı, kalıcı ve ihtiyatlı politika, enflasyonun hedeflere döndüğünü garantiye almak açısından önemli." dedi.

Başkan, hisse senedi piyasalarındaki son düşüşün geniş çaplı finansal koşullar üzerinde önemli bir etkiye neden olmadığını söyledi.

Ekonomik büyümenin 2018 yılında da güçlü kalmasını beklediklerini belirten Draghi orta vadede enflasyonun da hedeflere doğru ilerleyeceği konusunda emin oldukları görüşüne ver verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)