BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz piyasaları için tarihi gün!----

Döviz piyasaları için tarihi gün!

Döviz piyasaları için tarihi gün!
28 Haziran 2016 - 14:49 www.finansgundem.com

Bank of America Merrill Lynch'in hesaplamalarına göre, Brexit referandumunun sonuçlarının açıklandığı döviz piyasaları için tarihi bir gün oldu

Bank of America Merrill Lynch'in hesaplamalarına göre, Brexit referandumunun sonuçlarının açıklandığı Cuma günü, döviz piyasalarında tarihteki en volatil gün oldu.

Financial Times'ta yer alan habere göre, BofAML raporunda, "Yatırımcılar mevcut aşırı volatiliteyi dikkate almalı. G10 para birimlerinde ortalama günlük dalgalanmalar oylama gününde şimdiye kadarki en yüksek seviyeyi gördü. G10 para birimleri bir varlık sınıfı olarak hesaplandığında, volatilite 5 standart sapma boyutunda bir olaydı. Küresel para birimlerinden oluşan bir sepetin gerçekleşen volatilitesi en son 2008 finansal krizinin zirve noktalarında bu seviyeleri görmüştü. Bir kriz olacağını tahmin etmiyoruz, ancak yatırımcılar bu durumun küresel piyasalara bulaşıcılığı konusunda haberdar olmalı ve uygun olduğu durumlarda korunma sağlamalı" ifadelerine yer verildi.

BofAML analistleri, "Brexit'in ikinci ve üçüncül etkileri önümüzdeki haftalarda ve aylarda görülecek, ancak takip etmekte olduğumuz volatilite endişe verici. Küresel para birimlerinden oluşan sepet genelinde görülen volatilite piyasaların birbirine bağlı doğasını gösteriyor. Yatırımcıların volatilitenin olası bulaşıcılığına yönelik beklentileri şimdiden ortaya çıkmaya başlıyor" yorumunda bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)