BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDöviz kurundaki istikrarsızlık ülkeye yapılan operasyondur----

Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkeye yapılan operasyondur

Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkeye yapılan operasyondur
31 Ağustos 2018 - 11:23 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz kurundaki yükselişe ilişkin olarak 'Bu da geçer' yorumunda bulundu. ABD'ye F-35 ve S400'ler konusunda meydan okudu.

Erdoğan, Astsubay Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

Türkiye'nin ne sınırları içinde ve dışında maruz kaldığı terör saldırılarını, ne uluslararası alanda karşılaştığı riyakarlığı, ne de ekonomide oturtulmaya çalışılan kriz görüntüsünü hak edecek bir durumu bulunmuyor. Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var, bunun anlaşması bitmiştir, en kısa zamanda alacağız.

Türkiye'nin zaten ortağı olduğu f-35'lere de ihtiyacı var, verirler vermezler onu bilemem, verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının ispatıdır. (F-35) Şu ana kadar biz ortaklığımız gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık, taksitler geldikçe ödüyoruz.

Artık dünya tek ülkeden ibaret değil, çok alternatifleri var, onlar vermezse başka yerden temin ederiz.

Bir güvenilirlik testi yapılacaksa bu testten alnının akıyla çıkacak tek taraf Türkiye'dir. İzmir'de tamamen hukuk içinde yürüyen bir davayı bahane ederek, türkiye'yi askeri ve ekonomik anlamda çökertmeye yönelik bir harekete girilmesini hiçbir mantıkla izah etmek mümkün değildir.

Biz ekonomideki artılarımızın da eksilerimizin de gayet farkındayız. Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur. Türkiye bu saldırının da üstesinden gelecektir.  Ekonomide teknik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Tedbirlerin somut neticelerini almaya başladık. ‘Döviz kuru ne olacak' diyenlere cevabımız 'bu da geçer' olacaktır.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz eren31 Ağustos 2018 15:29

    Sen de gec git artik, sen de bit git yeter!

  • İstikrarlı31 Ağustos 2018 14:39

    İstikrar diye vadedilenin aslında demokrasiden kopuş olduğunu anlayan piyasaların beceriksiz ekonomi yönetimini cezalandırması ve liyakatli biri beklerken aileden damadın bakan atanmasıyla ülkeden kaçan sermayenin sonucudur. Suçlusu doğu batı değil bizzat bizim yönetimdir.

  • Erkan Eymur31 Ağustos 2018 13:21

    Betona gömdügünüz ve aynı gemideki inşaat firmalarını kurtarma operasyunu başarlı olmayacak ev fiyatları çok yüksek 250 dolar maas ve sonra milleti evsahibi yapmaya çalış evlerin kalacak alacı bulamayacak sen fabrıka kur yatırım yap is imkanı sun kı millette para bulsun ev alsın önumuz karanlık.

  • Ali Ergül31 Ağustos 2018 11:29

    Beton ekonomisi, saray ekonomisi hatta israf ekonomisi bu operasyona dahil mi?