BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz kurları TV'lerde gösterilmesin----

Döviz kurları TV'lerde gösterilmesin

Döviz kurları TV'lerde gösterilmesin
15 Eylül 2018 - 14:50 www.finansgundem.com

İş dünyası olarak Türk Lirası'nın ön plana çıkmasını istediklerini belirten MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini önerdi

MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen ve 2 Ekim'de başlayacak Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde 15 ürün ilk kez görücüye çıkacak.

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, zirvenin tanıtımına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Merkez Bankası'nın önceki gün aldığı faiz kararını ve dövizle kiralama, satışa getirilen yasaklamaları değerlendiren Erdal, iş dünyası olarak TL'nin ön plana çıkmasını istediklerini söyledi.

Dünya gazetesinden Filiz Coşkun'un aktardığına göre, kurlar çok hareketli olduğu için işi olanın da olmayanın da dövizle ilgili konuştuğunu dile getiren Erdal, "Bunun sürekli konuşulması iş dünyasını rahatsız ediyor. Bu konuyu doğrudan dövizle işi olan konuşsun" dedi.

'FAİZ ORANLARININ GELDİĞİ NOKTA YATIRIM ORTAMINI GÜÇLEŞTİRDİ'

Bir çağrı yapan Erdal, televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini önerdi.

Merkez Bankası'nın faizi 6.25 puan artırmasıyla birlikte, bankanın bağımsızlığı tartışmalarının gündemden düştüğüne dikkat çeken Erdal, buna karşılık faiz oranlarının geldiği noktanın yatırım ortamını güçleştirdiğinin altını çizdi.

Erdal, 2 Ekim'de başlayacak zirvede, ASELSAN, TAI gibi devlerin yanı sıra tedarikçilerin de bulunacağını söyledi. Zirvede aynı zamanda çoğu ilk kez olmak üzere 15 yeni projenin kamuoyuna tanıtılacağı bilgisini veren Erdal, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için katma değerli teknolojik üretim yapmak zorunda olduğunu bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Raşit16 Eylül 2018 09:33

    Ne kadar şark kurnazı varsa yagcılık yarışına girmiş.Böylemi kurtaracaksınız kötüye giden ekonomiyi üretmek yerine tüketmeyi benimseyen böyle sivri zekalılar oldukca ekonomi dahada kötüye gidecektir.Kardeş soytarılığı bırakın hazıra dağ dayanmaz bırakın hazırcılıgı üretin bu memlekete bir faydanız olsun.

  • Ercan can16 Eylül 2018 07:27

    Akil küpü maşallah doviz burosu telefon numarasi versin bari tv acar öğreniriz🤣🤣

  • yavuz eren16 Eylül 2018 03:55

    Senin de medyada gosterimin engellenmeli!

  • Ali ergül15 Eylül 2018 17:49

    Böyle Zeki akıl dolu insanlar oldukça yeni Türkiye ‘yi hiçbir güç yıkamaz. Bunu damat bakan nasıl düşünemedi. Akp ekonomi bildirgesine kesin girmeli bu fikir. Tebrik ederim arkadaşım seni reise şöyleyin bu muhteremi TÜBİTAK’a Başkan atayalım hem siz kazanın hem ülke kaZansın. Win win

  • İnanılmaz Dahi Herif15 Eylül 2018 15:26

    Harika muazzam inanılmaz muhteşem bir çözüm bulmuş. Bu adam bi mesih mi nedir arkadaslar. Dövizi böylesi bi planla durdurmak aklımıza gelmedi idi. Bu adam efsane bu adam king. Mükemmel bir çözüm.

  • mert15 Eylül 2018 14:59

    bu faızlerle uretım imkansızzzz.