BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDöviz hesaplarından 1.2 milyar dolar mevduat çekildi----

Döviz hesaplarından 1.2 milyar dolar mevduat çekildi

Döviz hesaplarından 1.2 milyar dolar mevduat çekildi
22 Eylül 2018 - 08:21 www.finansgundem.com

Rusya'nın en büyük kamu bankası Sberbank'ta döviz hesaplarından bir ayda 1,2 milyar dolar mevduat çekildi

Rusya'da ABD yaptırımlarının bankalara da sıçrayabileceği endişesi, kamu bankalarındaki döviz mevduat hesaparından yüklü miktarda para çekilmesine yol açtı. Rusya Merkez Bankası ve danışmanlık şirketi Frank RG'nin verilerine göre, geçen ağustos ayında Sberbank'tan 1,2 milyar dolar, diğer kamu bankalarından da 300 milyon dolar mevduat çekildi.

Bloomberg'in haberinde, ABD yaptırımlarının Rusya'daki kamu bankalarını da kapsayabileceği yönündeki endişenin halkı döviz mevdutlarını çekmeye yönelttiği belirtildi.

Rusya Dış Ticaret Bankası (VTB) Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Kostin, döviz mevduatlarına sınırlama getirilmesini teklif etmiş, Kremlin ise bu konunun gündemde olmadığını açıklamıştı.

Rusya'nın en büyük kamu bankası Sberbank'ta sene başından bu yana döviz mevduatlarının payı yüzde 10 azalarak yüzde 29'a geriledi.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ad soyadı22 Eylül 2018 10:28

    Beter olsunlar. Ülkeyi bu hale getirenler Ruslar ve ülkedeki Rus yanlısı böcekler.

  • Arrap sevicileri unutma23 Eylül 2018 09:18

    Katar sevicilere ne diyorsun. Ülkemizin en güzel yerlerinde tipsiz çirkin bir sürü arap mı, ne olduğu belirsiz insanımsı varlık geziyor. Birde o tipsiz karıları peçeli-çarşaflı muşambaları ile selfi çekiyor. Ne diyorsun bu duruma. Bu ülke gelişmemiş ülkelerden gelenlerin ahırı olmuş olabilir mi?

  • Yorum23 Eylül 2018 04:15

    Hakikaten ya. Tüm varoluş mücadelesini sola ve komünizme karşı veren mehaapenin Rusya'nın suyuna dümen kırması ironi değil de nedir?