BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de kongre uçuşu----

Dolar/TL'de kongre uçuşu

Dolar/TL'de kongre uçuşu
04 Mayıs 2016 - 21:57 www.finansgundem.com

AK Parti'de önümüzdeki haftalarda olağanüstü kongreye gidileceği yönünde oluşan beklentiler TL varlıklardan çıkışı hızlandırdı

Siyasi cephede son yaşanan gerilimden rahatsız olan yurtiçi piyasada, satış baskısı son iki günde artış gösterdi. Piyasanın merakla beklediği Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin ardından “AK Parti’de kongre” haberleri doları daha da ateşledi.

Dolar/TL, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti'de önümüzdeki haftalarda olağanüstü kongreye gidileceği yönünde oluşan beklentilerle sert yükseldi.

Geçen hafta dolardaki küresel zayıf seyre paralel altı ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altında işlem gören dolar/TL dün güne 2.85'in hemen üzerinde başladıktan sonra Erdoğan Davutoğlu görüşmesi öncesinde 2.8850 civarında işlem görüyordu.

Kur dün gece illikit piyasada 2.9765 seviyesini test ettikten sonra bu sabah 08:50'de 2.9450 seviyesinde işlem görüyor. İstanbul serbest piyasada dolar 2,9390, euro 3,3770 liradan güne başladı. TL'nin böylece dolar karşısında geçen haftadan beri değer kaybı yüzde 6'yı da aşmış oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)