BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL için korkutan tahmin----

Dolar/TL için korkutan tahmin

Dolar/TL için korkutan tahmin
24 Ekim 2016 - 18:51 www.finansgundem.com

Capital Economics'ten Jackson, "Türk lirasının dolar karşısında önümüzdeki yıl yaklaşık yüzde 15 değer kaybedeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Capital Economics ekonomisti William Jackson, siyasi endişeler, cari açık ve Fed'in faiz artırımı beklentileriyle 2017'de dolar/TL'de 3.50 seviyesinin görülebileceğini söyledi

Capital Economics gelişmekte olan piyasalar ekonomisti Jackson Cuma günü yayınlanan raporda, Türk lirasına ilişkin beklentilerini yazdı.

Jackson, "Artan siyasi endişeler, geniş cari açık, ve Fed'in piyasalarının fiyatladığından daha fazla faiz artırımı gerçekleştireceği düşüncemiz nedeniyle Türk lirasının dolar karşısında önümüzdeki yıl yaklaşık yüzde 15 değer kaybedeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Jackson, bu beklentiler çerçevesinde önümüzdeki yıl dolar/TL'de 3.50 seviyesinin görülebileceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)