BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda kritik seviye 3.65 TL----

Dolarda kritik seviye 3.65 TL

Dolarda kritik seviye 3.65 TL
09 Temmuz 2017 - 06:53 www.finansgundem.com

Yüksek faiz ve sıcak para akışına rağmen son günlerde yükselen döviz kurları piyasaların seyri açısından yakından takibe devam edilecek. Dolarda çıkışın devamı açısından 3.65, geri çekilmelerde ise 3.58-3.56 tutunma noktaları olarak görülüyor

Piyasalar gözünü dışarıya çevirdi. ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayan faiz artışı ve sonrasında bilanço küçültme beklentilerini diğer öncü merkez bankaları da takip edebilir söylemleri dış konjektörde piyasalar lehine olumlu havanın zayıflamasına neden oldu. Bu gelişmeler doğal olarak iç piyasalara da yansıdı. Fakat daha çok döviz kurları üzerinde kendini gösterdi. Sermaye piyasaları para piyasalarına göre daha sakin. Geçtiğimiz yıllarda sermaye piyasaları daha önce tepki verirdi. Borsa endeksi ve hisse senetlerinde bu aşamada zayıf kâr satışları olarak görüldü. Halbuki birkaç hafta öncesine kadar piyasaların genel beklentisi, ucuz ve bol likidite ile yükselen risk iştahından hareketle yaz aylarının rahat geçeceği ancak sonbahar gibi bir gerilme olacağı yönünde idi. Merkez bankaları kaynaklı gelişmelerin ABD ve Alman uzun dönemli faizleri yukarı çekmesi piyasaların “erken gardını” almasına neden oldu. Piyasalar bu gelişmeleri primli ve yeni zirveler deneyen borsa görünümleriyle karşıladı.

DAHA DİRENÇLİ

SINIRLI KALDI

Avrupa Parlamento’sunun Türkiye ile ilgili görüşmeleri askıya alan raporu kabul etmesinin piyasalardaki etkisi sınırlı kaldı. Beklentilerin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verileri saatlik kazançlara yansımayınca FED faiz artırımında mevcut seyrin devam edeceği beklentisini korudu. Bu açıdan etkisi zayıf kaldı. Basına haber olarak yansıyan, merkez bankasının bankalara döviz swaplı mevduat uyarısının yanında yüksek mevduat faizi konusunda tartışmalar güncelliğini koruyor. Dış piyasalardaki parasal sıkılaştırma beklentileri ve piyasa Faiz oranlarındaki yükselişler, içeride bütçe açığı ve hazinenin yüksek borç çevirme oranları, son ay beklentilerin altında gelmesine rağmen yüksek seyrini koruyan enflasyon faizde gevşeme olasılığını  zayıflatan bir durum.

Dolarda kritik seviye 3.65 TL

BORSADA 100 BİNİN ÜZERİNDE TUTUNMA ÇABASI

BORSADA kâr satışlarına rağmen çıkış trendi korunuyor. Bu açıdan 100.000 seviyesinin üzerinde tutunması önemli. 100.000 aynı zamanda psikolojik destek olarak izleniyor. Bu seviyenin üzerinde çıkış hareketinin devamı beklenebilir. 98.500 ve 96.000 sonraki destek noktaları. 101.600 ilk direnç noktası. Hatırlanırsa geçen hafta işaret ettiğimiz kısa vadede oluşan düşüş formasyonlarından “yükselen takoz” formasyon olasılığının ortadan kalkması için bu seviyenin önemli olacak. Sonraki dirençler 103.000 ve 105.000 seviyelerinde. Kâr satışları etkili olabilir.

DÜŞÜŞ TRENDİ KIRILDI

DOLAR/TL kurunda, geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz “ayı tuzağı” ve geçen hafta da grafik olarak gösterdiğimiz çıkış formasyonlarından “alçalan takoz” formasyonları işlerlik kazandı. Ocak ayından bu yana devam eden düşüş trendi kırıldı. Çıkışın devamı açısından 3.65 direncinin üzerinde kalınması önemli olacak. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Sonraki dirençler 3.70 ve 3.75-3.79 seviyelerinde. Geri çekilmelerde 3.58-3.56 tutunma noktaları olarak görülüyor.

EURO/TL KURUNDA, 4.18 İZLENECEK

DIŞ piyasalarda Euro’nun dolara değer kazanmasından güç alan Euro/TL kurunda ilk önemli dirençler 4.17-4.18 seviyelerinde Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. 4.18 seviyesinin üzerinde ise çıkışın devamıyla 4.40-4.45 sonraki direnç seviyeleri. Gelebilecek satışlarda 4.05 ve 4.00 ise destek noktaları. Çıkış hareketi sürmekle birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir.

Dolarda kritik seviye 3.65 TL

Zeynel Balcı / Hürriyet 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Omer celik09 Temmuz 2017 22:06

    Yabanci bankalar 2016 senesinde usd try 3 15 gekliyorlardi sonuc ortada

  • don karleone09 Temmuz 2017 15:49

    TA M BİR İDEOLOJİK YORUM , UCUZ PARA BİTTİ BU FAİZE RAĞMEN DOLAR DÜŞMÜYOR EYLÜLDE BENCE DOLAR 3,90

  • Ahmet Kaya09 Temmuz 2017 10:03

    valla milleti gaza getirmeyin ağustos ayınında dolar 3,40-3,35 TL olabilir çünkü suriye deki olaylar yatışmakta ve ayrıca kılıçtaroğlu nun provoke hareketi de bitiyor millet oyuna gelmedi.sonra yabancı bankalar 3,40 beklemektediler lütfen bu tür yorumlarında gazına gelmeyin derim.